De Kusttram: de lijn met de leukste bestemming

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Anysurfer labelOp 3 november 2010 behaalde de website van de Kusttram het AnySurfer-label. Dat is een kwaliteitslabel voor websites die voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor mensen met een functiebeperking (bijvoorbeeld blinden, ouderen, internetgebruikers met een motorische of auditieve beperking).

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van onze inspanningen om deze website toegankelijk te maken. De aanpassingen werden getest in Internet Explorer 6 en 7, Firefox en Safari.

Webstandaarden

Alle pagina’s van de website zijn zoveel mogelijk gestructureerd en semantisch opgebouwd (bijvoorbeeld H1 voor titels, H2 voor subtitels).

Links

 • Links naar andere pagina’s in onze site worden steeds in hetzelfde venster geopend.
 • Links naar pagina’s op andere websites en naar browservreemde bestanden zoals PDF of Word worden altijd in een nieuw venster getoond.
 • Links naar andere pagina’s, bestanden of websites zijn betekenisvol. Bij links naar andere bestanden geven we telkens aan naar welk bestandstype wordt doorgelinkt (doc, xls, pdf, ppt, …) en wordt de grootte van het bestand vermeld (in KB of MB).

Navigatie

 • De broodkruimelnavigatie bovenaan elke pagina toont u de plaats van de pagina in de structuur van de website.
 • U kunt navigeren door alleen gebruik te maken van het toetsenbord.

Afbeeldingen

Afbeeldingen zijn voorzien van een alt-attribuut dat de inhoud beschrijft.

Video’s en Flash-toepassingen

 • Video’s en Flash-toepassingen bevatten een korte tekst die de inhoud beschrijft of zijn van een volledige transcriptie voorzien.
 • Video’s beginnen niet automatisch af te spelen.

Printversie

Bij het afdrukken van een pagina wordt een afdrukversie gegenereerd. Bij het printen zal automatisch een printvriendelijke versie naar de printer gestuurd worden. Hierbij worden alle navigatieonderdelen weggelaten die enkel op het scherm nuttig zijn.

Letters vergroten

 • Rechtsboven elke pagina bevindt zich een stylesheetswitcher: elke pagina is beschikbaar in 3 lettertype-groottes, gaande van gewone lettergrootte tot heel grote letters.
 • Als u de grootte van de tekst aanpast met de browserfuncties, dan past de lay-out van de pagina's zich automatisch aan.

Gegevenstabellen

Gegevenstabellen zijn voorzien van table headers.

Welke onderdelen van onze website zijn (nog) niet toegankelijk?

Bepaalde onderdelen van onze website zijn (nog) niet of niet volledig toegankelijk.

Dienstregelingen

De pdf-bestanden met dienstregelingen zijn niet toegankelijk. De dienstregelingen zijn wel ontsloten via onze online routeplanner.

Detailplannen

In de praktijk is het onmogelijk om deze plannen toegankelijk te maken voor blinden en ernstig slechtzienden.

Magazine, folders en brochures

Niet alle magazines, folders en brochures op onze website zijn (volledig) toegankelijk. We streven ernaar de inhoud ervan zoveel mogelijk als webtekst aan te bieden en de folder of brochure aanvullend toe te voegen.

Vragen of opmerkingen?

Hebt u vragen of opmerkingen over de toegankelijkheid van onze website? Laat het ons dan weten. Op basis van uw reacties kunnen we toegankelijkheid van onze website immers verder optimaliseren. U kunt ons bereiken

 • via ons online contactformulier. We streven ernaar ook dit formulier zo snel mogelijk volledig toegankelijk te maken.
 • via ons contactcenter De LijnInfo op het nummer 070 220 200 (€ 0,30/min). 


50% goedkoper reizen
50% goedkoper via voorverkoop  
Frequentie
De Kusttram tussen Knokke en De Panne: elke 20 minuten een verbinding - Tijdens schoolvakanties: elke 15 minuten een verbinding  
Online archief
Online archief 125 jaar kusttram