De Kusttram: de lijn met de leukste bestemming

Natuur

De Kusttramactie

Met de Kusttram is het altijd een beetje vakantie. Daar zorgt de Kusttramactie voor. De kust verkennen met de Kusttram ... waar wacht u nog op? Of hebt u een uitstapje gepland naar een attractie? Daar heeft de Kusttram ook aan gedacht.


Pluskaart (Op Ontdekking) 

De Kusttram-Pluskaartattracties

De Kusttram-Pluskaart is een combinatiebiljet waarbij het vervoer en de toegang tot de attractie aan een supervoordelige prijs worden aangeboden. De Kusttram-Pluskaart is te koop in alle Lijnwinkels langs de kust vanaf de paasvakantie.


SEA LIFE

Kom en ontdek de wondere onderwaterwereld

SealifeIn SEA LIFE in Blankenberge maakt u een boeiende ontdekkingsreis langs de Amazonerivier doorheen onze zeeën en oceanen.

Meer dan 50 aquaria tonen de mysterieuze onderwaterwereld: van spectaculaire haaien in de haaientunnel, beruchte piranha’s tot nationaal kweekprogramma voor zeepaardjes.

Met meer dan 2500 dieren biedt SEA LIFE een prachtige staalkaart van de 7 wereldzeeën.

Het SEA LIFE geniet internationale bekendheid voor de opvang van aangespoelde zeehonden. In de zeehondenkliniek en de bijhorende quarantaines worden deze dieren al 15 jaar opgevangen en verzorgd, om daarna opnieuw in zee te worden vrijgelaten. U maakt er tijdens de presentatie kennis met de voeder- en verzorgingstechnieken. In het grote buitengedeelte maakt u bovendien kennis met knotsgekke Humboldt pinguïns, speelse otters en imposante zeeleeuwen.

Nieuw in 2014: Expeditie Schildpad!


Ga mee op expeditie in de vervaarlijke jungle en ontmoet vreemde en prachtige zoetwaterschildpadden. Zie de resultaten van 200 miljoen jaar evolutie zoals de krachtige kaken van de bijtschildpad en het unieke uiterlijk van de slangenhalsschildpad. In Expeditie Schildpad leert u meer over enkele van de meest populaire dieren van
SEA LIFE: schildpadden. Er zijn ongeveer 330 verschillende soorten schildpadden, verdeeld over 14 families. Schildpadden komen over de hele wereld voor in uiteenlopende biotopen, zoals bossen, graslanden, moerassen en
zeeën. Leer meer over deze unieke diersoort en verwonder u over enkele wel heel bijzondere schildpadsoorten!

Kusttramhalte: Blankenberge Sealife-Floreal

KUSTTRAM-PLUSKAART
Prijs per persoon
KINDVOLWASSENE
Leeftijd3 t.e.m. 11 jaarvanaf 12 jaar
Tarief€ 13,50€ 15,50

 

 


Serpentarium

Een reptielenzoo in een uniek decor ...

serpentarium 2013Bent u een held op zoek naar spanning of kriebelt het als u aan een oerwoud vol spinnen, slangen en hagedissen denkt? Het Serpentarium bezorgt u een indrukwekkende reis door de mysterieuze wereld van reptielen.

Van het oerwoud naar de woestijn, hier is het maar een kleine stap. Tussen
grote rotswanden en prachtige watervallen ontmoet u de meest exotische dieren van de prachtige regenboogboa tot de panter kameleon. Hebt u altijd al eens een slang willen aaien? In het Serpentarium kan het en het levert
gegarandeerd een leuke foto op!  

Kusttramhalte: Blankenberge Station

KUSTTRAM-PLUSKAART
Prijs per persoon
KINDVOLWASSENE60+
Voorwaarden+1 meter t.e.m 17 jaarvanaf 18 jaarvanaf 60 jaar
Tarief€ 8,00€ 10,50€ 8,70

 


Storms Expo

In het oog van de storm

Storms (Belgium Pier)

Interactieve tentoonstelling omtrent de kracht van de natuur


Indrukwekkende simulaties, speciale effecten, projecties en boeiende informatie brengen u oog in oog met genadeloze superstormen, tornado’s, orkanen en overstromingen ...


In de tentoonstelling ontdekt u ook leuke weetjes over de invloed van stormen op het reilen en zeilen van de Kusttram. U leert er ook meer over de geschiedenis van de Kusttram en u kunt deelnemen aan de interactieve
Kusttram-quiz.


Nieuw in 2014:

  • Hurricane simulator: zie, voel en begeef uzelf in het midden van een orkaan met een windsnelheid tot 140 km per uur.
  • Interactieve wereld – klimaatkaart: maak “LIVE” het klimaat mee op diverse andere plaatsen ter wereld.

 

Kusttramhalte: Blankenberge Pier

 

KUSTTRAM-PLUSKAART
Prijs per persoon
KINDVOLWASSENE
Voorwaarden4 t.e.m. 12 jaarvanaf 13 jaar
Tarief€ 6,00€ 9,00

 


Kustwandelroute

U kunt er alle kanten mee uit

KustwandelrouteWesttoer opende in 2012 het allereerste wandelnetwerk dat de volledige Vlaamse kustlijn bestrijkt. Er wordt bovendien een uniek concept gehanteerd: twee wandelassen, één langs zee en één landinwaarts, lopen ononderbroken van de Franse tot de Nederlandse grens en rijgen het mooiste van de Vlaamse kustgemeenten aaneen.

 Het netwerk maakt gebruik van de bestaande en vertrouwde bewegwijzering via knooppunten. De wandelaar bepaalt zelf zijn startplaats en kan stoppen waar hij wil: op het traject liggen tientallen Kusttramhaltes. De Kustwandelroute is met 180 kilometer wandelpaden en 140 knooppunten één groot wandelmenu, en de wandelaar kiest à la carte. De kaart is verkrijgbaar bij Westtoer en bij de diensten van toerisme van de kustgemeenten.

Aan elke halte tussen Knokke en De Panne komt er om de 10 minuten een Kusttram langs. Stap uit aan één van de volgende haltes: De Panne Station, Moeder Lambic en Centrum, Koksijde Sint-Idesbald en Bad, Oostduinkerke Schipgat, Bad en Groenendijk- Bad, Nieuwpoort Bad, Cardijnlaan en Stad, Lombardsijde Bad, Westende Bad, Middelkerke Krokodiel en Casino, Oostende Domein Raversijde, Raversijde, Ravelingen, Koninginnelaan, Station en Weg naar Vismijn, Bredene Aan Zee en Renbaan, De Haan Vosseslag, Aan Zee, Waterkasteellaan en Zwarte Kiezel, Wenduine Konijnenpad, Molen, Centrum, Manitoba en Harendijke, Blankenberge Markt en Pier, Zeebrugge Strandwijk, Vaart, Kerk en Zeesluis, Heist Heldenplein of Knokke Station.


50% goedkoper reizen
50% goedkoper via voorverkoop  
Frequentie
De Kusttram tussen Knokke en De Panne: elke 20 minuten een verbinding - Tijdens schoolvakanties: elke 15 minuten een verbinding  
Online archief
Online archief 125 jaar kusttram