Reisinformatie De Lijn in Google Maps

12/4/2012Reisinformatie De Lijn in Google Maps

Mechelen, 12 april 2012 - Reizigers van De Lijn kunnen hun rit voortaan ook plannen met Google Maps. Met de nieuwe gratis toepassing wil de vervoermaatschappij het makkelijker maken om de bus of tram te nemen en ook nieuwe reizigers aantrekken. Google Maps is raadpleegbaar op zowel computers als smartphones. 

‘Nieuwe reizigers aantrekken met betere informatie’

Directeur-generaal Roger Kesteloot: ‘Door onze informatie op te nemen in Google Maps willen we het onze reizigers nog makkelijker maken om hun rit uit te stippelen. Daarnaast willen we ook mensen bereiken die het openbaar vervoer nog niet of weinig gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze niet vertrouwd zijn met ons netwerk van bus- en tramlijnen. Via Google Maps kunnen mensen nu zowel aan hun computer als onderweg op hun smartphone in een oogwenk een rit met De Lijn plannen. Op termijn zullen we ook informatie over omleidingen meegeven via Google Maps.’

40 000 haltes ingepland op satellietbeelden

Om de reisinformatie te kunnen aanbieden, werden 40 000 haltes opgenomen in de satellietbeelden die Google Maps gebruikt. Als een halte wordt aangeklikt, verschijnen de bus- of tramlijnen die er passeren en hun doorkomsttijden. Reizigers kunnen een traject laten berekenen door een naald op de kaart te plaatsen of door de plaats van vertrek en aankomst in te voeren. De routeplanner toont de verschillende geschikte trajecten op de kaart, inclusief de volledige dienstregeling van hun lijn en mogelijke overstappen. Daarnaast omschrijft Google Maps ook de route. Google Maps is raadpleegbaar op pc (http://maps.google.be) en via smartphone (www.google.com/mobile/maps/).

Thijs van As, Associate Product Manager Google Transit Directions, zegt hierover: ‘We zijn zeer verheugd dat we De Lijn mogen verwelkomen op Google Transit. Google Maps helpt gebruikers om de wereld om hen heen te ontdekken – het geeft mensen de middelen om niet alleen geografische informatie te vinden, maar ook informatie over het openbaar vervoer. Dit maakt dat we mensen kunnen helpen om makkelijk en snel de weg vinden hun eigen omgeving.’

Aanbod mobiele reisinformatie compleet

De lancering van Google Maps is het voorlopige sluitstuk van de mobiele reisinformatie-toepassingen van De Lijn. Eerder al werden een app gelanceerd voor iPhone, Android en Nokia-smartphones, en de  mobiele routeplanner m.delijn.be. Een overzicht van alle reisinformatietoepassingen staat op www.mijnlijn.be.