Werkgever

Minder stress op de baan, da's minder stress op je baan

Autoparking omgevormd tot busparking aan een bedrijf

Professionals in stads- en streekvervoer

Met een netwerk van meer dan 40.000 haltes, een vloot van meer dan 4.000 bussen en 360 trams en meer dan 8.000 werknemers zorgt De Lijn voor minder stresserende woon-werkverplaatsingen van en naar bedrijven, social-profit centra en overheidsinstellingen.
De Lijn ondersteunt u als werkgever bij het verbeteren van de bereikbaarheid van uw locatie(s), het verlagen van uw parkeer- en mobiliteitskosten en het duurzamer maken van uw organisatie.

U en uw werknemers genieten van de voordelen

Geen files, geen parkeerproblemen, geen ochtendspits-stress. Wel stipte en snelle verbindingen, goede bereikbaarheid en een hoge frequentie. Dus een lager ziekteverzuim, meer tevreden werknemers, minder arbeidsongevallen van en naar het werk en een verhoogde aantrekkelijkheid als lokale werkgever.

Uw klantenbeheerder zoekt met u naar de gepaste oplossingen

Hij of zij geeft advies op maat, ondersteunt u bij de besluitvorming, vergemakkelijkt uw interne communicatie en helpt bij de sensibilisering van uw medewerkers.

7 concrete zaken die De Lijn voor u kan doen

1) We maken voor u gratis een Mobisnapshot op. Dit is een handig overzicht van uw duurzame bereikbaarheid als werkgever. Zowel te voet als met de fiets, bus, tram of trein. De Mobisnapshot bevat dienstregelingen, informatie op kaart en een routeplanner. Hierin staat uw vestigingsadres alvast ingevuld. Kijk voor voorbeelden op deze website: www.slimweg.be/werkgevers/mobisnapshots.htm.

2) We bieden u de kosteloze webenquête “Mobi Q” aan. Deze brengt de problematiek van de woon-werkverplaatsingen van uw medewerkers in kaart, hun perceptie van De Lijn en hun bereidheid om op het openbaar vervoer over te stappen. U volgt de resultaten in realtime op uw scherm.

3) Uw werknemers die De Lijn eerst willen uitproberen, ontvangen een gratis 7-dagenpas.

4) We sensibiliseren kosteloos uw werknemers op de werkplek met folders, affiches, vloerstickers en een screensaver zodat zij van uw engagement op de hoogte zijn.

5) We leveren uw organisatie en uw medewerkers gepersonaliseerde reisinformatie- oplossingen aan via www.mijnlijn.be.

6) We verlagen de administratieve kosten en vereenvoudigen het aanvragen en terugbetalen van abonnementen.

7) En last but not least: we zorgen ervoor dat uw medewerkers met minder stress op hun baan aankomen.

Wat kunt u concreet voor uw werknemers doen?

Met een derdebetalerovereenkomst van De Lijn komt u geheel of gedeeltelijk financieel tussen in de kostprijs van abonnementen van uw werknemers die zich verplaatsen met de bussen en trams van De Lijn. Zo kunnen uw werknemers gratis of goedkoper gebruik maken van al onze bussen en trams, zowel tijdens de week als in het weekend. Deze maatregel is zeer gewenst bij werknemers en bovendien zeer eenvoudig te implementeren door werkgevers in vergelijking met andere mobiliteitsmaatregelen.
Daarnaast is er ook Railease, een systeem van de NMBS dat ook werd uitgebreid met De Lijn.Procentuele tegemoetkoming voor abonnementen

Met dit systeem betaalt u een bepaald percentage van de totale kostprijs van het netabonnement. Zo blijven de kosten voor u beperkt, maar maakt u toch een interessant verschil voor uw medewerkers. Dit systeem is geschikt voor elke werkgever, ook voor de lokale overheden als werkgever. Als bedrijf kunt u een deel van het abonnement betalen voor een bepaalde duur. Er zijn abonnementen van 1 maand, 3 maanden en 12 maanden.

  • Minimale bijdrage: 72 % (wettelijke bijdrage)
  • Verder zijn alle percentages tussen 72 % en 100 % mogelijk.

 

Overzicht werkgeversbijdrage
per abonnement
Buzzy Pazz
(t.e.m. 24 jaar) 

    72%    100%
Omnipas
(25 t.e.m. 64 jaar)

    72%    100%
1 maand€ 16,99€ 23,60€ 23,04€ 32,00
3 maanden€ 48,24€ 67,00€ 62,52€ 91,00
12 maanden€ 131,76€ 183,00€ 179,28€ 249,00

Railease

Met dit systeem kunnen uw werknemers hun leasewagen combineren met trein, tram en bus. Ze kunnen zelf het meest geschikte vervoermiddel kiezen naargelang de behoefte van het moment.
 

  • Voor Railease werkt De Lijn samen met de NMBS.
  • Uw werknemer krijgt een vervoerbewijs op naam (een moederkaart) met daarbij een valideringskaart waarop 20 keer een datum kan worden ingevuld. Op die data kan de werknemer zijn bedrijfswagen thuis laten en vrij gebruik maken van het ganse net van de NMBS en De Lijn.
  • U biedt uw werknemers flexibiliteit.
  • U geniet van een verminderde kostprijs van het leasingcontract voor uw wagenpark (dankzij een kilometerdaling) en u heeft meer zekerheid dat uw werknemers op hun bestemming geraken.
  • En doordat de CO2-uitstoot daalt, vaart ook het milieu er wel bij.


Geïnteresseerd? Neem contact op met de NMBS door te bellen naar 02 528 26 81 of door een mail te sturen naar convention-on-line@b-rail.be.

Bedrijven die een derdebetalerovereenkomst hebben met De Lijn

Hier vindt u een overzicht van de bedrijven die een derdebetalerovereenkomst hebben met De Lijn.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over ons derdebetalersysteem of wilt u zo'n overeenkomst afsluiten? Contacteer dan de klantenbeheerder van De Lijn in uw provincie.

Regio Oost-Vlaanderen / West-Vlaanderen / Vlaams-Brabant
Frederik Van Langenhovefrederik.vanlangenhove@delijn.be 015 40 89 41 0471 10 59 17
Regio Antwerpen / Limburg / Vlaams-Brabant
Gino Derdelinckxgino.derdelinckx@delijn.be 015 40 89 23 0471 10 52 27
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Stijn Van Oostveldtstijn.vanoostveldt@delijn.be 015 40 89 48 0473 54 40 72
Klik hier voor een printversie (pdf - 32KB).


MijnLijn.be
Ontvang altiijd en overal info over jouw persoonlijke route

 

Wilt u uw bezoekers, studenten, inwoners,… beter informeren over de bereikbaarheid van uw locatie met het openbaar vervoer? Vraag dan onze gratis routeplanner op maat aan om te integreren in uw website.

Beschikt u over interne infoschermen? Lees dan onze instructies om realtime info te geven over de bus of tram aan nabijgelegen haltes