Online verkoop via eShop

Koop uw vervoerbewijs online

Koop via ons online loket - Tickets voor 15 uur besteld? De volgende dag bij u thuisbezorgd door bpost

De Lijn blijft investeren in de uitbreiding van haar verkoopnet. Zo is het vanaf nu mogelijk om ook online de vervoerbewijzen van De Lijn tegen voorverkooptarief aan te schaffen.
Uw computer wordt uw persoonlijk voorverkooppunt bij u thuis!


Voor deze nieuwe dienst werkt De Lijn samen met het eShop-kanaal van bpost, die een aantal van haar producten al meerdere jaren succesvol online verkoopt.


Vervoerbewijzen in voorverkoop zijn tot 50 % goedkoper dan wanneer u ze aankoopt bij de chauffeur. Door vervoerbewijzen in voorverkoop te verkopen, wil De Lijn de stiptheid en de doorstroming van haar voertuigen verhogen. Immers, hoe minder vervoerbewijzen de chauffeurs moeten verkopen, hoe minder tijd ze verliezen door stil te staan aan de haltes. Op die manier raakt u sneller op uw bestemming.

 

 

Koop via ons online loket

 

 

 

 

De voordelen van online verkoop van vervoerbewijzen op een rijtje

  • U kunt uw vervoerbewijs tegen voorverkooptarief kopen via uw computer. Dit is uiterst eenvoudig en bespaart u tijd: een bestelling plaatsen duurt maar enkele minuten.
  • U kunt uw vervoerbewijs 24 uur op 24 kopen, wanneer u maar wilt.
  • Als u een bestelling plaatst voor 15 uur, worden de vervoerbewijzen u de volgende dag geleverd, samen met uw dagelijkse postbedeling. Dit geldt echter niet wanneer u betaalt via overschrijving: dan verwerkt bopst uw bestelling pas na ontvangst van de betaling. Bij betaling via overschrijving duurt het maximaal één week voor u uw bestelde vervoerbewijzen ontvangt.
  • Online verkoop via eShop is het ideale kanaal voor grotere bestelhoeveelheden.
  • U kunt kiezen uit een volledig assortiment van biljetten, Lijnkaarten, dagpassen en meerdagenpassen.
  • U hebt een ruime keuze aan betaalmiddelen: kredietkaarten, Bancontact, pc-banking, PayPal of overschrijving.
  • Uw bestelling en betaling verlopen veilig en betrouwbaar: De Lijn werkt hiervoor samen met bpost, die al meerdere jaren een performant online-verkoopkanaal heeft uitgebouwd.

Hoe werkt het?

Door op het logo van bpost op deze pagina te klikken, kunt u een bestelling van vervoerbewijzen plaatsen. U kunt biljetten, Lijnkaarten (%), dagpassen en meerdagenpassen van De Lijn bestellen en betalen (maximaal 100 stuks per type vervoerbewijs). De Lijn werkt hiervoor samen met bpost, om de verwerking en de aflevering van uw bestelling op een vlotte en veilige manier te laten verlopen.


Zowel particulieren als bedrijven kunnen op deze manier vervoerbewijzen tegen voorverkooptarief bestellen.


Als u uw bestelling voor 15 uur plaatst, ontvangt u ze de volgende werkdag bij u thuis via een beveiligde zending. Een beveiligde zending draagt een unieke barcode die de opvolging van de zending mogelijk maakt, tot en met de levering.

Voor bestellingen die u na 15 uur plaatst, bedraagt de leveringstermijn 2 werkdagen.
Opgelet: wanneer u betaalt via overschrijving, verwerkt bpost uw bestelling pas na ontvangst van de betaling.

Uw bestelling kunt u online betalen met een kredietkaart, een Bancontactkaart, via pc-banking, en ook met PayPal. U kunt echter ook via overschrijving betalen. Als u voor deze laatste betaalmethode kiest, verwerkt bpost uw bestelling echter pas zodra ze het te betalen bedrag heeft ontvangen. De leveringstermijnen zijn dus langer dan wanneer u elektronisch betaalt.


Op basis van de beslissing van de btw-administratie E.T. 16172 van 2 augustus 1974 is De Lijn niet verplicht u een factuur van uw aankoop te bezorgen.

Welke vervoerbewijzen?

Via de website van bpost kunt u de volgende vervoerbewijzen van De Lijn tegen voorverkooptarief online bestellen en betalen:


VervoerbewijsAankoopprijsPrijs per rit bij aankoop via eShop% goedkoper dan bij aankoop op bus of tram
Biljet 1&2 zones€ 1,30€ 1,3035 %
Biljet 3+ zones€ 2,00€ 2,0033 %
Lijnkaart 1&2 zones€ 10,00€ 1/
Lijnkaart 3+ zones€ 10,00€ 1,90/
Lijnkaart % 1&2 zones€ 8,00€ 0,80/
Lijnkaart % 3+ zones€ 8,00€ 1,40/
Dagpas€ 5,00/29 %
Dagpas kind€ 3,00/33 %
Driedagenpas€ 10,00/17 %
Vijfdagenpas€ 15,00/17 %


Klik hier voor meer informatie over onze vervoerbewijzen.

 

Koop via ons online loket

Veelgestelde vragen over online verkoop via eShop

Hier vindt u de veelgestelde vragen over online verkoop via eShop.