Vervoerbewijzen in combinatie met een (toeristische) uitstap

Bij De Lijn kunt u vervoerbewijzen kopen waarmee u tegen een voordelig tarief een (toeristische) uitstap kunt maken of een evenement kunt bijwonen. De Lijn heeft hiervoor tariefafspraken gemaakt met de betrokken organisaties.

 

 

Combiticket Sportpaleis - De Lijn

Om het gebruik van het openbaar van en naar het Sportpaleis aan te moedigen, verkoopt het Sportpaleis combitickets Sportpaleis – De Lijn. Met dit combiticket kunt u op de dag van het evenement gratis de heen- en terugrit met De Lijn in Antwerpen naar het Sportpaleis maken én hebt u toegang tot het evenement in het Sportpaleis.

Wie een ticket bestelt voor een evenement in het Sportpaleis, betaalt een solidariteitsbijdrage van 0,50 euro voor het gebruik van trams en bussen naar en van het Sportpaleis.

Hier vindt  u een overzicht van de evenementen in het Sportpaleis.

TOV-biljet Antwerpen en Mechelen

Het TOV-biljet (Taxi en Openbaar Vervoer) is goed voor een heenrit met de bus of tram in het Antwerpse/Mechelse stadsgebied en 2 euro korting op uw taxirit naar huis. Ideaal voor een afspraakje in de stad, een comfortabel middagje winkelen of een avondje stappen zonder zorgen.

Prijs en geldigheid

Het TOV-biljet kost 2,50 euro. Het is goed voor uw heenrit met de bus of tram in het Antwerpse/Mechelse stadsgebied en 2 euro (in Antwerpen) of 2,50 euro (in Mechelen) korting op uw taxirit naar huis.


Waar te koop?

  • Het TOV-biljet Antwerpen is te koop in de bussen van het stadsgebied Antwerpen.
      
  • Het TOV-biljet Mechelen is te koop in de bussen van het stadsgebied Mechelen.

Voordeeltip

  • Wie samenrijdt (maximaal vier passagiers per taxi), betaalt slechts een deel van de normale prijs of zelfs helemaal niets.
  • Als de totale waarde van de TOV-biljetten hoger is dan de prijs van de taxirit, betaalt de taxichauffeur niet terug.

CityCard Gent

 

gent museumpas


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eén keer betalen, alles zien.

De CityCard Gent is de voordelige all-in toegangskaart tot alle belangrijke monumenten, musea én topattracties van Gent. Ze geeft ook toegang tot een boottochtje én voor alle stadsbussen en –trams van De Lijn! Met tramlijn 1, de Museumlijn bij uitstek, doorkruist u de Gentse binnenstad en bereikt u gemakkelijk de verschillende musea en bezienswaardigheden. 

De gebruikersgids die bij de CityCard Gent hoort, vertelt je waar je moet zijn en hoe je er geraakt. Alle informatie handig bij elkaar.

Om gebruik te maken van dit all-in pakket betaal je slechts 25 of 30 euro! Daarmee kun je respectievelijk 48 of 72 uur lang de stad induiken. Voor kinderen onder de 12 zijn de meeste Gentse musea gratis, dus zij hebben geen CityCard nodig.

Bij elke toegang wordt de kaart ingelezen. Behalve op tram of bus. Daarom moet je de begindatum van gebruik invullen op de achterzijde en de pas aan de chauffeur tonen.

Extra voordeel

Met de CityCard kun je ook de restauratie van het Lam Gods van dichtbij bekijken. Zowel de triptiek zelf in de kathedraal als de panelen die worden gerestaureerd in het MSK én de tentoonstelling in het Caermersklooster.

Prijs en geldigheid

Basisprijs€ 25.0048 uur
Basisprijs€ 30.0072 uur

Waar te koop?

U kunt de CityCard Gent hier bestellen of kopen in:

Bekijk hier de voorwaarden voor gebruik.

Waar gebruiken?

De deelnemende musea en stedelijke gebouwen zijn:

M-buspas: met De Lijn naar het Leuvense museum M

Campagnebeeld M-buspas

Met de M-buspas kunt u het museum M in Leuven bezoeken en tegelijkertijd onbeperkt gebruik maken van de bussen van De Lijn.
De M-buspas bestaat immers uit 2 biljetten: een dagpas van De Lijn en een toegangskaartje voor het museum.
Naast M kunt u via de dagpas dus nog andere bezienswaardigheden in het Leuvense gaan bezoeken!

Prijs en geldigheid

De M-buspas kost slechts 7 euro.

Dat betekent een fikse korting: een dagpas van De Lijn kost normaal gezien 5 euro in voorverkoop en 6 euro op de bus. Een toegangskaartje voor M kost 9 euro en 7 euro voor een reductiehouder.

Het toegangskaartje moet u afgeven in het museum.

De dagpas is geldig op de gekozen datum tot 3.59 uur de volgende dag.

Waar te koop?

U kunt de M-buspas kopen:

  • bij de chauffeurs op de lijnen van Vlaams-Brabant en op de lijnen van andere provincies die Leuven rechtstreeks bedienen
  • in onze Lijnwinkels van Leuven en Brussel


De M-buspas is ook verkrijgbaar in voorverkoop in de Lijnwinkels van Leuven en Brussel. Gelieve dan duidelijk de datum te vermelden wanneer u de buspas wenst te gebruiken. Opgelet: museum M is gesloten op woensdag.

De Pluskaart: voordeel op de toegangskaart van de attractie én op het vervoer De Lijn

De Pluskaart bestaat uit twee kaartjes per persoon. Het ene kaartje, het vervoerbewijs, is geldig voor de heen- en terugreis en houdt u dan ook bij. Het andere kaartje, het toegangsbewijs, geeft u af aan de kassa van de deelnemende attractie. Met de Pluskaart betaalt u dus in één keer aan een uiterst voordelig tarief, de toegang tot de deelnemende attractie en het vervoer met Kusttram en/of bus.

 

De Pluskaart is alleen te koop in de Lijnwinkels aan de kust. U kunt de Pluskaart op voorhand en voor meerdere personen kopen. Vermeld duidelijk de datum waarop u de kaart zult gebruiken. De kaart is alleen geldig op die bepaalde datum. Deze datum kunt u aflezen van de kaart.

De voordeelkaart: extra voordeel aan de kassa

Op uw vraag krijgt u in de Lijnwinkel aan de kust een Voordeelkaart. Met deze Voordeelkaart krijgt u ter plaatse een korting op de toegangsprijs bij de deelnemende partners.

Meer informatie

Meer informatie over de deelnemende partners, de Pluskaart en Voordeelkaart vindt u op de website van de Kusttram. De Pluskaart wordt meestal verkocht vanaf de paasvakantie tot eind september. In juli en augustus breidt het gamma van de Pluskaarten uit en kunt u ook de Voordeelkaart krijgen.

Combiticket beursbezoek Flanders Expo - De Lijn

Om het gebruik van het openbaar vervoer van en naar beurzen in Flanders Expo aan te moedigen, worden bij beurzen vanaf november 2012 combitickets ingevoerd. De combitickets worden echter niet bij elke beurs die doorgaat in Flanders Expo verkocht. Op de website van de beurs kan men nakijken of combitickets beschikbaar zijn. De combitickets kunnen enkel online worden aangekocht.

Met dit combiticket kunt u op de dag van het beursbezoek een heen- en terugrit met De Lijn in Oost-Vlaanderen maken én hebt u toegang tot de beurs in Flanders Expo.

Combiticket NTGent- De Lijn

Vanaf september 2014 geldt op trams en bussen van De Lijn elk NTGent-ticket op de dag van de voorstelling meteen ook als vervoerbewijs heen en terug naar de NTGent-zalen.

 

Hoe werkt het?


Vanaf het seizoen 2014–2015 rekent NTGent bij elk ticket 50 cent solidariteitsbijdrage aan, reeds inbegrepen in de geafficheerde ticketprijs. Met die 50 cent draagt u bij tot duurzame NTGent-projecten die zonder uw steun niet gerealiseerd kunnen worden en sponsort u theaterbezoek voor diverse kansengroepen. Bovendien zorgt die solidariteitsbijdrage er voor dat u vanaf september 2014 op trams en bussen van De Lijn elk toegangsticket op de dag van de voorstelling meteen ook kunt gebruiken als gratis vervoersbewijs heen en terug naar de NTGent zalen.


Meer weten? Klik hier.