Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologie├źn om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu

Ik heb een handicap. Wat moet ik doen om gratis te reizen?

Heb je een handicap, dan krijg je een gratis Buzzy Pazz of Omnipas als je in het Vlaams Gewest woont en:

  • ingeschreven bent bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)
  • een tegemoetkoming krijgt van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid (FODSZ)┬á (Dit geldt niet voor kinderen die door de FOD erkend zijn als persoon met een handicap en een Bijkomende Kinderbijslag krijgen.)
  • een tegemoetkoming ontvangt voor hulp voor bejaarden van je zorgkas
  • door de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) gerechtigd bent op bijzondere tewerkstellingsondersteunende maatregelen (BTOM)

Voldoe je aan de voorwaarden, dan krijg je van De Lijn automatisch een gratis abonnement. De administratiekost van 5 euro voor het aanmaken en verzenden van de MOBIB-kaart waarop je abonnement staat, is wel betalend. Je ontvangt hiervoor automatisch een brief of e-mail met een overschrijvingsformulier. Na ontvangst van je betaling, ontvang je een MOBIB-kaart me je gratis abonnement op. De kaart is 5 jaar geldig en strikt persoonlijk.

Let op: Heb je een visuele handicap? Dan reis je gratis op vertoon van je nationale verminderingskaart op het openbaar vervoer.

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

<Voeg tekst toe>
<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>

Abonnement voor personen met een handicap


Was dit antwoord nuttig? -

Overzicht