Ticket: door een technisch probleem is het momenteel niet mogelijk om een sms-ticket te bestellen of een m-ticket te activeren.

We raden je aan om een ander vervoerbewijs te gebruiken. Laatste update: 24-06-2019 om 12:18

Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu

Hoe kan ik beroep aantekenen tegen een boete?

U kunt in beroep gaan tegen een boete door een aangetekende brief te sturen naar de dienst Adminstratieve Boetes:

De Lijn – Dienst Administratieve Boetes
Postbus 10000
2800 Mechelen

Dit moet binnen de 30 dagen na verzending van de brief (postdatum) die de boete oplegt. In die aangetekende brief moet u uw beroep motiveren. U kunt ook vragen om gehoord te worden. Daarbij mag u zich laten bijstaan door een raadsman.
 
Binnen de 3 maanden delen wij u de definitieve beslissing schriftelijk mee. Afhankelijk van de motivering kan De Lijn die termijn nog eens met 3 maanden verlengen. Als de opgelegde boete bevestigd wordt, moet u binnen de 30 dagen betalen via het overschrijvingsformulier dat u samen met de brief ontvangt.
 
Bij niet-betaling van de definitief opgelegde boete wordt uw dossier zonder verdere kennisgeving voor uitvoering aan de gerechtsdeurwaarder overgemaakt. Alle extra kosten zijn te uwen laste. Hier stopt de schriftelijke procedure bij De Lijn.

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

<Voeg tekst toe>
<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>

Boetes


Was dit antwoord nuttig? -

Overzicht