Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu

Reizen met de Kusttram: tips

Bij de Kusttram is er in het midden een verlaagd gedeelte: dat is makkelijker opstappen, vooral met een buggy, rolstoel of rollator. 

Aan sommige haltes werd bovendien een verhoogd perron aangelegd. Dit maakt het op- en afstappen nog makkelijker.  

Open de deur door een duw op de knop en laat eerst de mensen uitstappen. Stap daarna zelf in. Dit gaat een stuk vlotter. Deze haltes vindt u terug op het plan boven de dienstregeling en zijn aangeduid met een icoontje van een rolstoelgebruiker.

Blijf niet bij de deuren staan, maar schuif door, dan kunnen er meer mensen meereizen. 

Neem geen extra zetel in voor de bagage, dan is er ook voor de anderen nog een plaatsje vrij. 

Eten en drinken is niet toegelaten op de Kusttram. Hou de Kusttram proper, dit is voor iedereen aangenamer. 

Op de Kusttram hangt een plan zodat u het volledige traject kunt volgen. De halteaankondiging toont u welke halte er aan komt. Bovendien kondigt een vriendelijke stem de volgende halte aan.
Als u wilt dat de Kusttram aan de volgende halte stopt, bel dan ruim op voorhand. Ga al naar de deur zodra de Kusttram de halte nadert. 

Duw op de verlichte knop om de deur te openen. Een fluitsignaal verwittigt de passagiers bij het automatisch sluiten van de deuren. Even op de trede staan verhindert het dichtklappen van de deuren.

Was dit antwoord nuttig? -


De Kusttram

Overzicht