Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu

null

Timing

zo 04 nov 2018 Einde werken

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Dit najaar start de heraanleg van de Jozef Vervaenestraat en de Botermarkt.

Dit vanaf het kruispunt Ledebergstraat tot aan het kruispunt Oefenpleinstraat.

Tijdens deze werken wordt een nieuw rioolstelsel, spoortracé, tramhalte en wegverharding voorzien. De start van de werken is ter hoogte van de Botermarkt, er wordt dan verder gewerkt richting eindhalte Moscou.

Momenteel ligt er een gemengd rioleringsstelsel met een leiding voor afvalwater en een leiding voor regenwater.

In de toekomst gaat men voor een deel over op een gescheiden rioleringsstelsel. Er komen bredere en veiligere fiets- en voetpaden.

De halte Botermarkt wordt verplaatst, heraangelegd en samengevoegd met de halte Moriaanstraat. Dit moet samen met een lichtengeregeld kruispunt zorgen voor een betere doorstroming van de tram.

Ook de halte Moscou wordt aangepast. De sporen worden opgeschoven en de perrons worden verlengd.

Voorbereidende werken

Van dinsdag 23 oktober tot het voorjaar van 2019 worden nieuw nutsvoorzieningen aangelegd.

Na de aanleg worden de leidingen in dienst genomen en vernieuwt men de aansluitingen met de woningen.

Vanaf maandag 12 november wordt er in de Vervaenestraat eenrichtingsverkeer ingevoerd (richting Gent Centrum). Vervolgens kunnen halfweg 2019 de wegeniswerken van start gaan.

Impact op het openbaar vervoer in de omgeving

De werken hebben geen impact op de bediening (traject en frequentie) van de pendelbus, maar wel op de bediening van de buslijnen 42 en 44.

Aangezien er geen tweerichingsverkeer meer mogelijk is rijden de lijnen 42 en 44 vanaf 12 november definitief terug via de Hundelgemsesteenweg.

De pendelbus Moscou zal tot en met de zomer van 2019 blijven rijden volgens de huidige route en frequentie.

Aan de halte Botermarkt is het mogelijk om van de pendelbus (halte Botermarkt in de Ledebergstraat) over te stappen op de buslijnen 41, 42, 43, 44 en 48 (halte op de Botermarkt zelf) en omgekeerd.

Tramlijn 4 blijft via het Ledebergplein naar de stelplaats in Gentbrugge rijden. Ter hoogte van het Ledebergplein kunnen reizigers overstappen op de pendebus en omgekeerd.

In het voorjaar van 2019 plaatst De Lijn een terugkeerwissel in de Ledebergstraat (Kant Botermarkt) en kan tramlijn 4 doorrijden tot in de Ledebergstraat in plaats van de stelplaats in Gentbrugge.

Communicatie

Voor vragen of meer info over de werken kan je terecht op www.synductis.be.

Downloads

<Voeg knoppen toe>

Geïmpacteerde lijnen