Toon menu
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Eerst enkele cijfers:

  • 10 van de 16 structurele files in het Vlaams Gewest bevinden zich in Vlaams-Brabant.
  • Vlaams-Brabanders, Limburgers, Oost- en West-Vlamingen en Antwerpenaars verliezen jaarlijks 2 700 000 uren in de files rond Brussel. Dit staat gelijk met 308 jaren tijdverlies.
  • Als we niets doen, rijden er over 10 jaar 16 % meer auto's in Vlaams-Brabant en dreigt er een verkeersinfarct.

Wilt u meer weten hierover? Op de pagina van Vlot Vlaanderen vindt u meer info over het mobiliteitsprobleem in Vlaams-Brabant met de gevolgen voor heel Vlaanderen. U leest er welke andere initiatieven naast Brabantnet dit probleem samen kunnen aanpakken.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Trams brengen twee keer meer op dan ze kosten

De drie voorziene tramlijnen vullen een leemte op in het openbaar vervoersnetwerk. In deze zones bestaat vandaag nog geen efficiënte vorm van openbaar vervoer. Wij vullen de hiaten in het huidige spoornetwerk én het toekomstige GEN-netwerk (ontsluiting van Brussel met negen radiale spoorverbindingen en vijf buslijnen om de zones te bedienen waar de trein niet langskomt) en sluiten aan op het sporennet van de MIVB. Onze MKBA (zie Wat is Brabantnet?) bevestigt ook de keuze voor een tram. Als we de kosten tegenover de baten zetten, zien we dat een tram dubbel zo veel zal opbrengen dan dat hij kost.

Voor instanties en organisaties als de provincie Vlaams-Brabant, Brussels Airport Company, Voka, de Bond voor Beter Leefmilieu en anderen, is het belang van Brabantnet duidelijk.

Reacties stakeholders (202 KB) PDF

<Voeg downloadbaar bestand toe>

<Voeg knoppen toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Brabantnet wil met meer tramlijnen zorgen voor:

Meer tijd

Onze tijd staat alsmaar meer onder druk. Openbaar vervoer moet vandaag daarom snel en efficiënt zijn. Brabantnet wil de reistijd terugdringen, zodat we meer tijd overhouden voor wat echt belangrijk is.

Meer kwaliteit

Enkel kwalitatief openbaar vervoer vormt een écht alternatief voor de auto. In de eerste plaats een kwalitatieve verbinding. Zodat u niet enkel weet wanneer u vertrekt, maar ook wanneer u aankomt. Daarnaast kwalitatieve voertuigen, met een hoog comfort voor de reizigers. Met Brabantnet investeren we ten slotte in een betere levenskwaliteit. Zo kunnen we reizigers een alternatief aanbieden voor de dagelijkse files en willen we zorgen voor leefbare steden en gemeenten.

Meer Mobiliteit

Vlaams-Brabant dreigt stil te staan. Met Brabantnet brengt De Lijn de provincie Vlaams-Brabant in beweging, in samenwerking met Brussel en nauw afgestemd op ander openbaar vervoer. We moeten nu investeren om Vlaams-Brabant mobiel te houden. Brabantnet is nodig voor onze mobiliteit, voor onze jobs, voor ons welzijn.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>