Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu

Noorderlijn

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Met Noorderlijn kregen het noorden van Antwerpen en het Eilandje een rechtstreekse tramverbinding met het centrum. Zo kan je met de tram over de Noorderlaan naar de toekomstige P+R Luchtbal sporen. Of neem je de tram naar het MAS of het Red Star Line Museum.

Maar Noorderlijn is meer. Enkele belangrijke verkeersassen zoals de Noorderlaan of de Noorderleien worden volledig heraangelegd met de nodige aandacht voor voetgangers en fietsers. De Rooseveltplaats en het Operaplein worden helemaal heringericht. Zo zullen er minder bussen naar de Rooseveltplaats rijden en wordt het Operaplein verkeersluw gemaakt.

Noorderlijn gaat ook ondergronds. Het premetrostation Opera krijgt een grondige facelift. En, na meer dan 40 jaar zullen er eindelijk ook trams rijden op niveau -3.
Er staat dus nog heel wat te gebeuren in Antwerpen.

Hieronder vind je per deelproject een beknopte uitleg. Je kan ook een kijkje nemen op www.noorderlijn.be

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>

Noorderlijn

Noorderlaan

De Noorderlaan krijgt een vrije trambusbaan tot aan het kruispunt met de Ekersesteenweg. Met een P&R aan de eindhalte wordt het stadscentrum makkelijk bereikbaar.

Kies een andere box: Klik hier