Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu

Tramnet juni 2017

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

De komende jaren wordt er hard gewerkt aan het tramnet in Antwerpen. Er komen heel wat nieuwe sporen bij in het noorden van de stad en ook de metro wordt uitgebreid met 2 nieuwe in-/uitgangen van de Reuzenpijp.

Begin juni wijzigen de tramlijnen 6, 7, 8, 10, 12 en 24.


tramschema 20170603

download het plan PDF

<Voeg downloadbaar bestand toe>

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Verlenging tram 6 naar P+R Luchtbal

P+R Olympyiade - P+R Luchtbal

In juni wordt tram 6 verlengd tot de toekomstige P+R Luchtbal. Deze ligt in het noorden van de wijk, aan de Noorderlaan net voorbij de Havanastraat. Aan de P+R komen twee parkeergebouwen voor in totaal 1800 wagens waar autobestuurders vanop de A12 of de E19 en uit Ekeren vlot zullen kunnen overstappen op de tram richting centrum.
Daarnaast komt er een overdekte fietsenstalling met 440 plaatsen.

Maar vooral voor de wijk Luchtbal is de verlenging goed nieuws. Met tram 6 krijgt de volledige wijk een frequente en betrouwbare rechtstreekse verbinding naar het centrum van Antwerpen. De trams rijden samen met de bussen vanuit Ekeren over de nieuwe trambusbaan die is aangelegd aan de zijkant van de Noorderlaan.

Nieuwe haltes: 

  • Kinepolis
  • Luchtbal Kerk
  • Dublin
  • P+R Luchtbal
<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Verlenging tram 7 naar Eilandje

7 Mortsel - Eilandje

In juni wordt tram 7 verlengd tot op het Eilandje. De tram zal een stukje over de Kaaien rijden en maakt dan een lus via Amsterdamstraat, Bataviastraat en Sint-Laureiskaai.
In de Bataviastraat komt de nieuwe eindhalte. Deze halte wordt genoemd naar het MAS, dat vlakbij ligt. Het museum is voortaan dus ook met de tram bereikbaar.

Nieuwe haltes:

  • Brouwersvliet
  • MAS

De tramhalte ‘Sint-Pietersvliet’ verdwijnt.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Inrit tramtunnel Frankrijklei

De grootste aanpassing aan het tramnet in juni situeert zich in de metro en op de Leien. Op dat moment is er op de Frankijklei ter hoogte van de Opera bovengronds geen verkeer meer mogelijk door de werken voor Noorderlijn. Maar de metrokoker onder de Frankrijklei zal afgewerkt zijn. Deze sluit aan op de Reuzenpijp onder de Turnhoutsebaan, Carnotstraat en Gemeentestraat. Hierin rijden twee tramlijnen: naast tram 8 is daar sinds april ook tram 10 bijgekomen.

  • 8 P+R Wommelgem - Zuid
  • 10 Wijnegem - P+R Schoonselhof

Beide trams komen vanaf juni boven op de Frankrijklei ter hoogte van de Maria-Theresialei. Tram rijdt verder over de Leien en langs de Bolivarplaats en krijgt zijn eindhalte aan het nieuwe knooppunt Zuid. 


Tram 10 rijdt verder over de Leien en door de Brederodestraat. De tram bedient ook knooppunt Zuid. De eindbestemming wordt P+R Schoonselhof in Hoboken. Lijn 10 volgt op dat moment een omleiding in Deurne door werken aan de brug van de Turnhoutsebaan over de Ring. De tram rijdt via de Ruggeveldlaan en Deurne Zuid. Hij gaat samen met tram 8 de metro in via de inrit van de tramtunnel op de Herentalsebaan.

  • 12 Sportpaleis - Melkmarkt
  • 24 Silsburg - Melkmarkt

Tram 24 rijdt sinds 18 april 2017 naar de Melkmarkt. Het gedeelte tussen het Centraal Station en Schoonselhof wordt overgenomen door tram 10. Tram 24 kreeg ook een nieuwe lijnkleur, munt in plaats van roze. 

Tram 12 krijgt een nieuwe bestemming en gaat vanaf juni samen met tram 11 en 24 naar de Melkmarkt rijden.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>