Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu

Wijziging dienstregeling Limburg

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Vanaf 25 juni wordt het aanbod in Limburg bijgestuurd.
Bekijk hier het overzicht van de wijzigingen per lijn.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>

Alle ritten die vertrekken in Hasselt – Station en die aankomen in Genk – Station (de oneven ritnummers in de lijnfolders) vertrekken 2 minuten vroeger. 


Bekijk de dienstregeling voor Lijn 1 hier

De dienstregeling van enkele ritten is aangepast. Dit gebeurt omdat de bus een alternatieve route via Ulbeek – Kapel rijdt. De veranderingen gelden voor: 
 • De ritten die vertrekken aan de halte Borgloon – College om 12.11 en 15.33 uur (en die richting Hasselt rijden);
 • De ritten die vertrekken aan de halte Heers - weg naar Waremme om 16.32 en 16.53 uur;
 • De rit die vertrekt aan Hasselt – Station om 7.21 uur (en die richting Heers rijdt). 
Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 3 hier
Tijdens de schoolvakantie vertrekt de rit van 18.12 uur aan Tongeren Station 7 minuten later. Het nieuwe vertrekuur is dus 18.19 uur. 
Op zaterdag verandert de dienstregeling ook, dit om een betere aansluiting te realiseren met lijn 74 (Tongeren – Luik). De ritten vanuit Hasselt vertrekken 2 minuten vroeger, dus om h.27 in plaats van om h.29 uur. De ritten aan Tongeren – Station vertrekken nu 2 minuten later, dus om h.04uur in plaats van h.02 uur.

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 4 hier
De omleiding wordt vaste reisweg. De bussen rijden dus steeds via de Slagerslaan, Bakkerslaan en de Kruisherenlaan. De volgende haltes worden bediend: Runkst – Huidevetterslaan, Runkst – Heilig Kruis en Runkst – Kerkhof. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie.  

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 5 hier
De rit van 16.32 uur aan de halte Overpelt – Ursulinen vertrekt 2 minuten later. Het nieuwe vertrekuur is dus 16.34 uur. Ook rijdt de bus nu via een andere route: ze maakt niet meer het lusje in de Zandstraat en de Monshofstraat.  
Tijdens de schoolvakantie vertrekt de rit van 6.25 uur aan Genk – Station 5 minuten vroeger. Het nieuwe vertrekuur is dus 6.20 uur. Dit geldt ook voor de rit van 17.00 uur aan Bree – Busstation tijdens schoolperiodes. Deze rit vertrekt vanaf nu dus om 16.55 uur. 
Tijdens zowel school- als vakantieperiodes, en op zaterdagen, zondagen en feestdagen komen de ritten richting Genk aan om h.55 uur. Vroeger was dit om h.57 uur. Op deze manier heb je iets meer tijd om over te stappen op een stadslijn aan Genk - station.  
Er is ook een nieuwe halte: Genk - Reinpadstraat. Deze ligt tussen de haltes Genk – Station en J. Habexlaan.
In Bocholt wordt de halte Oude Kerkstraat hernoemd naar Bocholt - Lindestraat. 
In Neerglabbeek en Opoeteren zijn er herinrichtingswerken. Daarom worden de volgende haltes niet meer bediend: Gruitrode w/n Opoeteren I, Neerglabbeek w/n Opoeteren II en Opoeteren Pexhof. Alternatief kan je de bus nemen aan de haltes Gruitrode - Phil Bosmansplein, Neerglabbeek – weg naar Opitter, Neerglabbeek  - Heyweg of via Opoeteren - Gruitrodelaan. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 8 hier
Er is een nieuwe halte: Maasmechelen – Mechelse Heide. Deze ligt ter hoogte van De Salamander. Verder is de dienstregeling beter afgestemd op de situatie op de weg. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 9 hier
Deze lijn vertrekt nu in Genk – Station op perron 10, in plaats van op perron 9.
Verschillende ritten vertrekken vanaf nu 8 minuten vroeger omdat ze in het najaar een omleiding moeten volgen door de verhoging van de kanaalbrug. Het gaat over: 
 • De rit die vertrok om 7.51 uur aan de halte Zutendaal – Kerk;
 • De rit die vertrok om 7.42 uur aan Genk – Station;
 • En de rit die vertrok om 7.48 uur aan Wiemesmeer – Kerk.
 
De rit van 16.42 uur op woensdagen, die vertrok aan Genk station, rijdt niet meer tijdens de schoolperiode. Moet je toch rond dit uur richting Tongeren? Dan kan je lijn 10 nemen om 17.01 aan Genk – Station. Dan ben je om 18.00 uur aan de halte Tongeren - Hospitaal.
Ten slotte vertrekt de rit van 6.50 uur aan Tongeren - Station 8 minuten vroeger. Het nieuwe vertrekuur is dus 6.42 uur. Je komt om 7.31 uur aan in Genk. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 10 hier
De ritten aan Genk – Station om h.02 uur vertrekken vanaf nu 2 minuten vroeger. Het nieuwe vertrekuur is dus h.00 uur. Tijdens zowel de vakantie- als schoolperiode vertrekken de ritten 3 minuten vroeger aan de halte Maaseik - Campus H&R. Dit betekent dat ze om h.55 uur aankomen in Genk - Station. Hierdoor kan je in Genk vlotter overstappen.  
De rit van 6.11 uur aan de halte Maaseik Van Eycklaan vertrekt 6 minuten vroeger, en dit in de vakantieperiode. Het nieuwe vertrekuur is dus 6.05 uur. 
In de vakantieperiode vertrekken 2 ritten op nieuwe uren. Zo is er de rit van 16.40 uur aan Genk – Station die nu 10 minuten vroeger vertrekt. Het nieuwe vertrekuur is dus 16.30 uur.  Dan is er ook de rit van 17.13 uur aan hetzelfde station die nu om 17 uur vertrekt. Dit is dus 13 minuten vroeger. 
Tijdens de schoolperiode vertrekt dan weer de rit van 7.23 uur aan As – Kerk 5 minuten vroeger. Het nieuwe vertrekuur vanuit As is dus 7.17 uur.
Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie.  
 
Bekijk de dienstregeling voor Lijn 11 hier
De haltes Houthalen Sint-Paulusinstituut Boven en Houthalen Sint-Paulusinstituut Onder worden hernoemd naar Houthalen Inspirocollege Boven en Houthalen Inspirocollege Onder. 
Filip Neri verhuist naar het Inspirocollege. Daarom bedienen de ritten van 15.59 uur en 16.55 uur (met vertrek aan Heusden Sint-Franciscuscollege) de halte Houthalen - Filip Neri niet meer. De haltes Houthalen - Stationsstraat en Kleuterweg worden wel nog bediend. Raadpleeg de dienstregeling, ook die is gewijzigd. 
 
Raadpleeg de dienstregeling. Die wijzigt voor verschillende ritten.  
 • De rit van 7.29 uur aan Bree Busstation;
 • De rit van 12.16 uur aan Bree Busstation (enkel op woensdag);
 • De rit van 16.30 uur Maaseik Campus H&R;
 • De rit van 6.57 uur aan Leopoldsburg Station;
 • De rit van 7.29 uur aan Leopoldsburg Station;
 • De rit van 7.45 uur aan Beverlo Centrum;
 • De rit van 12.06 uur aan Leopoldsburg Atheneum (enkel op woensdag);
 • De rit van 15.30 uur aan Hechtel Don Boscocollege;
 • De rit van 16.22 uur aan Leopoldsburg Station;
 • En de rit van 16.45 uur aan Leopoldsburg Atheneum.

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 14 hier
De rit van 18.06 uur aan de halte Maaseik – Van Eycklaan vertrekt 6 minuten later. Het nieuwe vertrekuur is dus 18.12 uur. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 15 hier

In Tessenderlo rijden de bussen via een nieuwe route. De bussen richting Geel rijden via de Rode Heide, terwijl ze vroeger via de Groenstraat reden. Ook wordt het ommetje in Baal (Baalmolenstraat) niet meer gereden. Na de Rode Heide volgen deze ritten de Neerstraat. Dit zorgt ervoor dat ’t Loo ook bediend wordt. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie.


Bekijk de dienstregeling voor Lijn 19 hier

In Tessenderlo rijden de bussen via een nieuwe route, zo wordt ’t Loo toegevoegd aan de reisweg. Ook komt er een nieuwe halte bij: Mol - Lidwina Stichting 3. Deze wordt al verschillende maanden bediend als een tijdelijke halte en wordt nu dus vast opgenomen in het aanbod. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 20 hier
De halte Landen - Mariahof wordt niet meer bediend, omdat het Bronplein heringericht wordt. De nieuwe vertrekhalte wordt Landen – Stadhuis voor de ritten van 12.17 en 15.57 uur. Voor de rit van 7.45 uur aan de halte Jeuk - Kerk wordt Landen - Stadhuis de aankomsthalte. 
Bekijk de dienstregeling voor Lijn 21 hier
De haltes Houthalen Sint-Paulusinstituut Boven en Houthalen Sint-Paulusinstituut Onder worden hernoemd naar Houthalen Inspirocollege Boven en Houthalen Inspirocollege Onder. 
Filip Neri verhuist naar het Inspirocollege. Daarom wordt de halte Houthalen - Filip Neri niet meer bediend. Raadpleeg de dienstregeling, ook deze is gewijzigd.  

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 23 hier
Er zijn 2 nieuwe haltes. De eerste is de halte Lanaken – Politie en deze ligt op de Maastrichterstraat. De tweede is de halte Maasmechelen - Politie en deze ligt op de Dokter Haubenlaan. 
De rit van 7.33 uur aan Maasmechelen Centrum heeft vanaf nu een andere eindhalte. In plaats van Lanaken – Sparrendal stopt deze rit nu aan Lanaken – College. 
Ten slotte komen er nog enkele extra ritten bij, o.a. rond de begin- en einduren van de scholen. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie.
 
Op alle schooldagen, behalve op woensdag, vertrekt de rit van 16.12 uur aan Tongeren – Legioenenlaan 4 minuten vroeger. Het nieuwe vertrekuur is dus 16.08 uur. 
 
Op woensdag  rijdt de rit van 12.17 uur aan Koersel – Beringen via een alternatieve route. Ze rijdt via de N2 en de Diestsesteenweg naar de eindhalte Herk-de-Stad Klooster. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 30 hier
De haltes Houthalen Sint-Paulusinstituut Boven en Houthalen Sint-Paulusinstituut Onder worden hernoemd naar Houthalen Inspirocollege Boven en Houthalen Inspirocollege Onder. 
Filip Neri verhuist naar het Inspirocollege. Daarom worden de haltes Houthalen - Filip Neri, Houthalen - Stationsstraat, Helchteren - Technische Schoolstraat, Houthalen - Laak, Houthalen - Guldensporenlaan en Houthalen - Inspirocollege Onder niet meer bediend. Ook de dienstregeling wijzigt.  
Er is een nieuwe halte: Genk - Reinpadstraat. Deze ligt tussen de haltes Genk – Station en J. Habexlaan.
Tijdens de schoolperiode vertrekt de rit van 7.33 uur aan Houthalen – Lijsterstraat 4 minuten vroeger. Het nieuwe vertrekuur is dus 7.29 uur. Op woensdag vertrekt de rit van 12.11 uur aan Houthalen – Cleantech Campus 9 minuten later. Het nieuwe vertrekuur is dus 12.20 uur. 
Vroeger kwamen ritten aan om h.27 uur in Genk – Station. Nu is dit om h.25 uur, dus 2 minuten eerder. Op die manier optimaliseren we de overstapmogelijkheden in Genk. 
Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie.  
 
Bekijk de dienstregeling voor Lijn 31 hier

Deze lijn rijdt vanaf nu via een nieuwe route. Richting Tessenderlo rijdt deze lijn via de Stationsstraat om dan naar de Rode Heide te gaan via de Heilig Hartlaan. Daarna rijdt de bus via de Neerstraat naar haar eindhalte, Tessenderlo – Kerk. 


Bekijk de dienstregeling voor Lijn 32 hier

De rit van 7.29 uur aan Wijshagen – Martinlaan vertrekt 2 minuten vroeger. Het nieuwe vertrekuur is dus 7.27 uur. 
In de vakantieperiode vertrekt de rit van 13.22 uur aan Neerpelt –Station 2 minuten later. Het nieuwe vertrekuur is dus 13.24 uur. 
Ook komt er een nieuwe halte bij: Genk – Reinpadstraat. Deze halte ligt tussen de haltes Station - Genk en J.Habexlaan. 
Sommige ritten met aankomst aan Genk – Station om h.57 uur komen voortaan twee minuten vroeger toe. Dit om de drukte aan het station beter te spreiden
 
Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 33 hier
De haltes Houthalen Sint-Paulusinstituut Boven en Houthalen Sint-Paulusinstituut Onder worden hernoemd naar Houthalen Inspirocollege Boven en Houthalen Inspirocollege Onder. 
Filip Neri verhuist naar het Inspirocollege. Daardoor bedient de rit met vertrek om 15.27 uur aan Helchteren – Technische school bepaalde haltes niet meer: Houthalen - Filip Neri, Houthalen - Inspirocollege Onder en Houthalen - Welvaartstraat. 
Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie, ook deze wijzigt.
 
Bekijk de dienstregeling voor Lijn 34 hier
De rit van 16.27 uur aan de Genk – St.Lodewijkstraat vertrekt tijdens de schoolperiode 1 minuut vroeger. Het nieuwe vertrekuur is dan 16.26 uur. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 35 hier
Alle ritten die stopten in Genk – Station om h.27 en h.57 uur komen  nu 2 minuten vroeger aan. De nieuwe aankomsttijd is dus steeds h.25 en h.55 uur. De ritten vanaf Genk – Station om h.30 en h.00 uur vertrekken voortaan om h.27 en h.57 uur. Zo kan je vlotter overstappen tussen streek- en stadslijnen.   
De rit van 11.30 uur aan Genk – Station rijdt niet meer op woensdagen, tijdens schoolperiode. Op alle andere schooldagen verandert deze rit niet. Alternatief kan je de rit van 11.40 uur nemen, deze volgt dezelfde reisweg. Je komt aan in Hasselt om 12.34 uur.  
 
Bekijk de dienstregeling voor Lijn 36 hier
Je kan rekenen op enkele nieuwe ritten: 
 • Rit met vertrek om 7.25 uur aan Kanne – Rijkswacht en aankomst aan bij Tongeren – Sint-Truiderpoort om 8.10 uur 
 • Op woensdag is er de rit van 12.10 uur aan de halte Tongeren – Legioenenlaan. Aankomst aan Kanne – Rijkswacht om 12.56 uur. 
 • Rit met vertek om 16.21 uur op schooldagen (niet woensdag) aan Tongeren – Legioenenlaan. Aankomst aan Kanne – Rijkswacht om 17.10 uur. 
 
De rit van 12.00 uur aan Tongeren – PIBO op vrijdagen vertrekt nu aan Tongeren - Station om 12.14 uur. Wil je toch het traject tussen PIBO en het station doen? Dan kan dit met lijn 23a. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie.  
 
Bekijk de dienstregeling voor Lijn 39 hier
Lijn 40 bedient niet meer de halte Gruitrode - Weg naar Opoeteren I omdat er herinrichtingswerken zijn. Je kan wel nog reizen via de haltes Gruitrode – Centrum of Neerglabbeek - Weg naar Opitter. 
De rit van 17.01 uur aan de halte Maaseik – Van Eycklaan vertrekt 10 minuten later op schooldagen (behalve woensdag). Het nieuwe vertrekuur is dus 17.11 uur. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 40 hier
Omdat het Bronplein heringericht wordt, bedient lijn 42 niet meer de halte Landen – Mariahof. Je kan wel nog reizen via de halte Landen – Stadhuis, en dit met de volgende ritten:
 • De rit van 7.28 uur aan Sint-Truiden – Station op schooldagen. Deze komt om 8.21 uur aan bij Landen – Stadhuis;
 • De rit van 12.17 uur aan Landen – Stadhuis op woensdagen;
 • En de ritten van 15.50 en 16.35 uur aan Landen – Stadhuis op schooldagen (niet woensdag). 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 42 hier
Aan Genk – Station krijg je iets meer tijd om over te stappen. Bussen vanuit Hasselt komen nu aan in Genk om h.55, h.10 en h.25 uur. Vroeger was dit om h.57, h.12 en h.27 uur. Reis je vanuit Genk? Dan kan je vertrekken om h.00, h.15 en h.30 uur. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 
 
In Maastricht vertrekt deze lijn voortaan bij perron D, omdat het station vernieuwd wordt. 
 
De rit van 16.37 uur aan Lanaken – Sparrendal (schooldagen, niet woensdag) rijdt niet meer. Je kan lijn 25 nemen als alternatief.
De rit van 12.05 uur aan Lanaken – College (woensdag) vertrekt 3 minuten later. Het nieuwe vertrekuur is dus 12.08 uur. Ook rijdt deze rit vanaf nu volgens een aangepaste route. Het stuk tussen Lanaken – College en Lanaken - Cultureel Centrum wordt nu door lijn 25 bediend. 
De rit van 15.37 uur aan Lanaken – Cultureel Centrum op schooldagen (behalve woensdag) vertrekt voortaan 8 minuten later en aan Lanaken - Cultureel Centrum. Ook volgt deze bus vanaf nu een aangepaste reisweg. Het stuk tussen Lanaken – College en Lanaken – Cultureel Centrum wordt nu door lijn 25 bediend.
Verder vertrekt de rit van 16.06 uur in Maastricht 2 minuten vroeger tijdens de vakantieperiode. Het nieuwe vertrekuur is dus 16.04 uur. 
Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 45 hier
Er komt een nieuwe halte bij: Genk – Reinpadstraat. Deze halte ligt tussen de haltes Genk - Station en J.Habexlaan. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 46 hier
Deze lijn zorgt nu voor een rechtstreekse verbinding tussen Bocholt en Peer en bedient zo de scholencampus. De dienstregeling van enkele ritten wijzigt:  
 • De rit van 7.34 uur aan Hamont – Kerk vertrekt nu 6 minuten vroeger. Het nieuwe vertrekuur is dus 7.28 uur. 
 • De rit van 12.35 uur aan Peer – Pol Kip (enkel op woensdag) vertrekt 5 minuten vroeger. Het nieuwe vertrekuur is dus 12.30 uur.
 • De rit van 15.43 uur aan Peer – Pol Kip (tijdens schooldagen, behalve op woensdag en vrijdag) vertrekt 14 minuten vroeger. Het nieuwe vertrekuur is dus 15.29 uur.
 • De rit van 15.43 uur aan Peer – Pol Kip (enkel op vrijdag) vertrekt 14 minuten vroeger. Het nieuwe vertrekuur is dus 15.29 uur. 
 • De rit van 14.50 uur aan Hasselt – Station vertrekt 2 minuten vroeger. Het nieuwe vertrekuur is dus 14.48 uur. 
 • De rit met vertrek om 15.45 uur aan scholencampus Peer, vertrekt 15 minuten vroeger tijdens de schoolperiode. Dat is dus om 15.30 uur. ing voor meer informatie. 
 
Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 
Bekijk de dienstregeling voor Lijn 48 hier
De rit van  11.54 uur op vrijdag en de rit van 15.56 uur op woensdag vertrokken vroeger vanaf de halte Tongeren –  PIBO. Nu is hun nieuwe startpunt het station van Tongeren. Ze rijden daarna de gekende route. Wil je toch reizen tussen PIBO en het station? Dat kan dan met lijn 23a. 
 
Tijdens de schoolperiode rijden sommige bussen volgens een andere dienstregeling: 
 • De rit van 6.58 uur aan Maaseik – Van Eycklaan vertrekt 6 minuten vroeger. Het nieuwe vertrekuur is dus 6.52 uur. 
 • De rit van 16.36 uur aan Maaseik – Van Eycklaan vertrekt 1 minuut later. Het nieuwe vertrekuur is dus 16.37 uur. 
 • De rit van 15.35 uur aan Lanaken - Sparrendal rijdt niet meer. Je kan wel met lijn 25 op je bestemming geraken.  
 • De rit van 11.56 uur aan Lanaken - Sparrendal vertrekt vanaf nu aan het Cultureel Centrum. Om de afstand hiertussen te overbruggen, kan je rekenen op lijn 25.
Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 61 hier
Enkele ritten tussen Kanne en Tongeren rijden niet meer op schooldagen. Voor deze verplaatsing kan je nu rekenen op  lijn 39 (Tongeren – Val-Meer – Kanne – Vroenhoven). Het gaat vooral om deze ritten:
 • De rit van 7.31 uur aan Kanne – Rijkswacht;
 • De rit van 12.10 uur aan Tongeren – Legioenenlaan op woensdagen;
 • De rit van 16.21 aan Tongeren – Legioenenlaan  op alle schooldagen (behalve woensdag).
In het station van Maastricht vertrekken de bussen voortaan op perron D. De halte Maastricht – Lindekruis wordt niet meer bediend. Alternatief kan je gebruikmaken van de nieuwe halte Maastricht – Frontensingel/Maagdendries. Deze nieuwe halte ligt op de Statensingel. 
Ten slotte vertrekt de rit van 6.33 uur aan Tongeren – Station nu 5 minuten vroeger. Het nieuwe vertrekuur is dus 6.28 uur. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 62 hier
Aan het station in Maastricht vertrekt de bus voortaan op perron D. Enkele haltes worden niet meer bediend: 
 • Maastricht – Lindenkruis;
 • Maastricht – Fort Willemsweg;
 • Maastricht – Cabergerweg.
Je kan wel gebruikmaken van de nieuwe halte Maastricht – Frontensingel/Maagdendries. Deze nieuwe halte ligt op de Statensingel. 
 
Bekijk de dienstregeling voor Lijn 63 hier

De halte Proosterbos – Proosterbosstraat wordt verplaatst naar het hoekje bij de Merelstraat. Ook is er een nieuwe halte, namelijk Lanklaar – Boslaan. Deze ligt ter hoogte van de Esso in Lanklaar. 


Bekijk de dienstregeling voor Lijn 64 hier

Deze lijn bedient nu de halte Liège – Cadran. 
Op zaterdagen wijzigen de vertrek- en aankomsttijden lichtjes. Dit doen we om de aansluiting met lijn 4 (Hasselt – Kortessem – Tongeren) te realiseren. Lijn 4 komt toe in Tongeren om h.27 uur, waarna lijn 74 vertrekt om h.29 uur. Omgekeerd komen de ritten van lijn 74 (vanuit Luik) aan in Tongeren om h.02 uur. Bussen van lijn 4 vertrekken richting Hasselt om h.04 uur.  
Ook tijdens de vakantieperiode zijn er wijzigingen: 
 • De rit van 6.51 uur aan Tongeren – Station vertrekt 4 minuten vroeger. Het nieuwe vertrekuur is dus 6.47 uur. 
 • De rit van 8.00 uur aan Liège – Place St-Lambert vertrekt 4 minuten later. Het nieuwe vertrekuur is dus 8.04 uur. 
 • De rit van 17.33 uur aan Liège – Place St-Lambert vertrekt 5 minuten later. Het nieuwe vertrekuur is 17.38 uur. 
 
Bekijk de dienstregeling voor Lijn 74 hier
Deze lijn rijdt via een andere route in Tessenderlo. Richting Lummen wordt de wijk Lichtveld niet meer bediend. Je kan nog wel terecht aaan de halte 'Lichtveld', die verschuift 165 meter naar de andere kant van het kruispunt op de Diesterstraat. Er wordt ook een bijkomende halte aan 't Loo voorzien.

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 91 hier
De omleiding wordt vaste reisweg. De bussen rijden dus steeds via de Slagerslaan, Bakkerslaan en de Kruisherenlaan. De volgende haltes worden bediend: Runkst – Huidevetterslaan, Runkst – Heilig Kruis en Runkst – Kerkhof. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 105 hier

De halte Achel - Statie verhuist naar de overkant van de straat. De halte Achel – Nieuwe Kerk verschuift naar De Stel. 


Bekijk de dienstregeling voor Lijn 182 hier

De rit van 6.58 uur in Genk – Station vertrekt nu 7 minuten vroeger. De nieuwe vertrektijd is dus 6.51 uur. 


Bekijk de dienstregeling voor Lijn 183 hier

De haltes Houthalen Sint-Paulusinstituut Boven en Houthalen Sint-Paulusinstituut Onder worden hernoemd naar Houthalen Inspirocollege Boven en Houthalen Inspirocollege Onder.
De woensdagrit van 12.15 uur aan Heusden – Sint Franciscuscollege en de rit van 7.23 uur aan Kleine-Brogel - Weg naar Overpelt volgen een andre reisweg. De volgende haltes worden niet meer bediend:
 • Helchteren - Technische Schoolstraat;
 • Houthalen  - Guldensporenlaan;
 • Houthalen - Inspirocollege Onder (vroeger gekend als Sint-Paulusinstituut Onder);
 • Houthalen - Welvaartstraat;
 • Houthalen - Filip Neri. 
Alternatief kan je terecht aan: 
 • Houthalen – Oudstrijderslaan
 • Houthalen – Kleuterweg
 • Houthalen – Stationsstraat 
 
Raadpleeg de dienstregeling, ook deze is gewijzigd.  
 
Bekijk de dienstregeling voor Lijn 283 hier

In Tessenderlo rijden de bussen via een nieuwe route, zo wordt de wijk Lichtveld niet meer bediend. Je kan nog wel terecht aan de halte 'Lichtveld', die verhuist 165 meter naar de andere kant van het kruispunt op de Diesterstraat. Ook komt er een halte bij aan ’t Loo. De halte Halen – Getebrug krijgt een nieuwe naam: Donk – Getebrug.  


Bekijk de dienstregeling voor Lijn 299 hier

In Tessenderlo rijden de bussen via een nieuwe route. De halte 'Rijt' wordt niet meer bediend. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 302 hier
De halte Landen - Mariahof wordt niet meer bediend, dit omdat het Bronplein in Landen heringericht wordt. Je kan wel als alternatief reizen via de halte Bronplein. Ook verandert de vertrek-en aankomsthalte. Deze was vroeger de halte Gemeenteschool, maar nu wordt dit Overhespen - Dorp. 
Ten slotte wordt de halte Eliksem – Kruispunt verplaatst. Op deze manier liggen beide haltes aan dezelfde kant van het kruispunt.
 
Bekijk de dienstregeling voor Lijn 348 hier
De rit van 16.35 uur aan Diepenbeek - Universiteit vertrekt 4 minuten later. De nieuwe vertrektijd is 16.39 uur. 
 
Bekijk de dienstregeling voor Lijn 453 hier

In Tessenderlo rijden de bussen via een nieuwe route. De wijk Lichtveld wordt niet meer bediend. Je kan nog wel terecht aan de halte 'Lichtveld', die verhuist 165 meter naar de andere kant van het kruispunt op de Diesterstraat.

De rit van 7.26 uur vanuit Leopoldsburg rijdt niet meer via Tessenderlo – Kerk. Dit was vroeger de eindhalte van deze rit, maar nu stopt deze dus aan Tessenderlo – Campus Russelberg. Ook vertrekt de rit van 12.15 in Mol op woensdagen 2 minuten later. Het nieuwe vertrekuur is 12.17 uur.


Bekijk de dienstregeling voor Lijn 17a hier

De haltes Houthalen Sint-Paulusinstituut Boven en Houthalen Sint-Paulusinstituut Onder worden hernoemd naar Houthalen Inspirocollege Boven en Houthalen Inspirocollege Onder.

De woensdagrit van 12.15 uur aan Heusden – Sint Franciscuscollege en de rit van 7.23 uur aan Kleine-Brogel - Weg naar Overpelt volgen een andere reisweg. De volgende haltes worden niet meer bediend op woensdagen:

 • Houthalen – Sint-Paulusinstituut Onder; 
 • Houthalen – Filip Neri;
 • Houthalen – Welvaartstraat; 
 • Houthalen – Guldensporenweg.


Ook verandert de vertrekhalte. Deze was vroeger Houthalen – Filip Neri, maar nu is dit Sint-Paulusinstituut Boven.  

Ook wordt Achel - Statie nog maar in 1 richting bediend. De halte Achel – Nieuwe Kerk verschuift naar De Stel. 

De rit van 6.10 uur aan Achel - Statie vertrekt tijdens de vakantieperiode 3 minuten vroeger. Het nieuwe vertrekuur is dus 6.07 uur. 

De rit van 17.09 aan Neerpelt – Station vertrekt 4 minuten later. Het nieuwe vertrekuur is 17.13 uur. 

Ten slotte is er nog de rit van 11.03 aan Hasselt – Station. Deze vertrekt 1 minuut later, het nieuwe vertrekuur is dus 11.04 uur. 


Bekijk de dienstregeling voor Lijn 18a hier

In Tessenderlo rijden de bussen via een nieuwe route. De ritten richting Westerlo en Veerle rijden niet meer langs de haltes Rode - Heide en Groenstraat. Ze rijden nu via de Geelsebaan. Ook wordt de halte Veerle – Haanven toegevoegd aan deze lijn. Deze halte ligt op de Oude Geelse Baan. Meer informatie kan je vinden in de dienstregeling. 


Bekijk de dienstregeling voor Lijn 19b hier

Aan het station in Maastricht vertrekt deze lijn voortaan op perron D.  
In Maastricht wordt de halte Lindenkruis niet meer bediend. Wel kan je reizen via de nieuwe halte Maastricht – Frontensingel /Maagdendries. Deze ligt op de Statensingel. 
De rit van 16.58 uur in Bilzen -  Station vertrekt 3 minuten later. Het nieuwe vertrekuur is dus 17.01 uur.
De rit van 8.19 uur in Hasselt – Station en de rit van 16.58 uur aan Rekem – OPZ vertrekken later tijdens de vakantieperiode. De eerste 5 minuten later, het nieuwe vertrekuur is 8.24 uur. De andere 4 minuten later, dus om 17.02 uur. 
 
Bekijk de dienstregeling voor Lijn 20a hier
Deze lijn heeft enkele bijkomende ritten. Dit om de verbinding tussen Tongeren – PIBO en Tongeren – Station mogelijk te maken. De ritten in kwestie zijn:
 • De rit van 8.14 uur aan Tongeren – Station;
 • De rit van 11.50 uur aan Tongeren – PIBO op vrijdag;
 • De rit van 11.52 uur aan Tongeren – PIBO op vrijdag;
 • De rit van 12.00 uur aan Tongeren – PIBO op vrijdag;
 • De rit van 15.05 uur aan Tongeren – PIBO op maandag, dinsdag en donderdag;
 • De rit van 15.55 uur aan Tongeren – PIBO op maandag, dinsdag en donderdag ;
 • De rit van 15.56 uur aan Tongeren – PIBO op woensdag.
 
Ook vertrekt de rit van 15.30 uur aan Tongeren – Station op schooldagen (behalve woensdag) 10 minuten vroeger. Het nieuwe vertrekuur is 15.20 uur. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 23a hier

De rit van 7.22 uur aan Bilzen – Station vertrekt nu 1 minuut vroeger. Het nieuwe vertrekuur is dus 7.21 uur. Ook vertrekt de rit van Tongeren – PIBO op woensdagen om 11.50 uur voortaan pas vanaf het station. Voor het traject tussen PIBO en het station kan je lijn 23a nemen.  


Bekijk de dienstregeling voor Lijn 34a hier

In Tessenderlo rijden de bussen via een nieuwe route. De wijk Lichtveld wordt niet meer bediend. Je kan nog wel terecht aan de halte 'Lichtveld', die verhuist 165 meter naar de andere kant van het kruispunt op de Diesterstraat. Ook komt er een halte bij aan ’t Loo. De halte Halen – Getebrug krijgt een nieuwe naam: Donk – Getebrug. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 35c hier
De halte Visé Place Reine Astrid wordt niet meer bediend. Alternatief kan je terecht aan de halte Vise - Gare, op wandelafstand. 
 
Verschillende ritten vertrekken 3 minuten vroeger op zaterdag. Het gaat om:
 • De rit van 8.40 uur aan Sint-Martens-Voeren - Crutzberg. Het nieuwe vertrekuur is dus 8.37 uur;
 • De rit van 10.40 uur aan Sint-Martens-Voeren - Crutzberg. Het nieuwe vertrekuur is dus 10.37 uur;
 • En de rit van 12.40 uur aan Sint-Martens-Voeren - Crutzberg. Het nieuwe vertrekuur is dus 12.37 uur. 
 
De rit van 16.17 uur aan Tongeren Sint-Truiderpoort vertrekt tijdens de schoolperiode 8 minuten later. Het nieuwe vertrekuur is dus 16.25 uur. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn 39B hier

In Maasmechelen komt er een nieuwe halte, namelijk Maasmechelen – Prinsenpark. Ook komt er in Lanklaar een nieuwe halte, met de naam Lanklaar – Boslaan. Deze ligt ter hoogte van de Esso. 


Bekijk de dienstregeling voor Lijn BB 725 hier

De halte Halen - Getebrug wordt hernoemd. Deze heet nu Donk – Getebrug. 


Bekijk de dienstregeling voor Lijn BB 735 hier

De halte Herstappe - Kerk krijgt een nieuwe naam: Herstappe - Dorp. 


Bekijk de dienstregeling voor Lijn BB 738 hier

De ritten komen aan in Genk – Station om h.57 en h.27 uur. Ze vertrekken daar steeds om h.02 en h.32 uur. Ze rijden nu via dit tijdschema zodat jij makkelijker je overstap kan halen. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 


Bekijk de dienstregeling voor Lijn G1 hier

De ritten komen aan in Genk – Station om h.57 en h.27 uur. Ze vertrekken daar steeds om h.02 en h.32 uur. Ze rijden nu via dit tijdschema zodat jij makkelijker je overstap kan halen. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 


Bekijk de dienstregeling voor Lijn G2 hier

Ritten komen aan in Genk – Station om h.57 en h.27 uur. Ze vertrekken steeds om h.02 en h.32 uur. Ze rijden nu via dit tijdschema zodat jij makkelijker je overstap kan halen.  
Er is ook een nieuwe halte: Genk - Reinpadstraat. Deze ligt tussen de haltes Genk – Station en J. Habexlaan.
Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 
 
Bekijk de dienstregeling voor Lijn G4 hier

De ritten komen aan in Genk – Station om h.57 en h.27 uur. Ze vertrekken daar steeds om h.02 en h.32 uur. Ze rijden nu via dit tijdschema zodat jij makkelijker je overstap kan halen. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 


Bekijk de dienstregeling voor Lijn G5 hier

De ritten komen aan in Genk – Station om h.57 en h.27 uur. Ze vertrekken daar steeds om h.02 en h.32 uur. Ze rijden nu via dit tijdschema zodat jij makkelijker je overstap kan halen. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 


Bekijk de dienstregeling voor Lijn G6 hier

De ritten komen aan in Genk – Station om h.57 en h.27 uur. Ze vertrekken daar steeds om h.02 en h.32 uur. Ze rijden nu via dit tijdschema zodat jij makkelijker je overstap kan halen. Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 

Bekijk de dienstregeling voor Lijn G7 hier
De ritten komen aan in Genk – Station om h.57 en h.27 uur. Ze vertrekken daar steeds om h.02 en h.32 uur. Ze rijden nu via dit tijdschema zodat jij makkelijker je overstap kan halen.  
Er is ook een nieuwe halte: Genk - Reinpadstraat. Deze ligt tussen de haltes Genk – Station en J. Habexlaan.
Raadpleeg de dienstregeling voor meer informatie. 
 
Bekijk de dienstregeling voor Lijn G8 hier

Er komt een halte bij, namelijk Spalbeek – Centrum. Deze halte werd al eerder bediend door lijn 91 en lijn 35c, maar ligt nu aan de overkant van het kruispunt. 

Er is nog een nieuwe halte in de Oudestraat, deze heet Spalbeek – Laarbeekstraat. 

De reisweg is aangepast. De bussen rijden nu via de Diestersteenweeg, Wijerstraat en Oudestraat. 


Bekijk de dienstregeling voor Lijn H12 hier

Bekijk de dienstregeling voor Lijn H21 hier

De halte Hasselt – Vormingscentrum wordt hernoemd. De nieuwe naam van de halte is Hasselt – Sasstraat. 

Er komt nog een extra halte bij, namelijk in de Mizerikstraat. De naam van de halte is Godsheide – Mizerikstraat. 

Verder wordt de halte Kiewit - KIDS verplaatst naar de Heidestraat en komt er nog een extra halte met dezelfde naam bij. Deze halte ligt aan de Borggravevijverstraat, tegenover de school. Raadpleeg de dienstregeling, die is licht gewijzigd. Mogelijk komt je bus enkele minuten vroeger of later aan de halte.  


Bekijk de dienstregeling voor Lijn H14 hier

Bekijk de dienstregeling voor Lijn H41 hier

De halte Rapertingen – Trekschuren wordt niet meer bediend. Wil je toch verder reizen? Dan kan dat via de halte Rapertingen – Trekschurenstraat. 
De rit van 16.30 uur aan Hasselt - Jessaziekenhuis Campus Salvator vertrekt 10 minuten later tijdens de schoolperiode. Het nieuwe vertrekuur is dus 16.40 uur, dit sluit beter aan op de schooluren. 
 
De halte Rapertingen – Trekschuren wordt niet meer bediend. Wil je toch verder reizen? Dan kan dat via de halte Rapertingen – Trekschurenstraat. 
De rit van 16.30 uur aan Hasselt - Jessaziekenhuis Campus Salvator vertrekt 10 minuten later tijdens de schoolperiode. Het nieuwe vertrekuur is dus 16.40 uur, dit sluit beter aan op de schooluren. 
 

De rit van 6.40 uur aan ’s Herenelderen - Langbamdweg vertrekt 1 minuut vroeger. Het nieuwe vertrekuur is dus 6.39 uur. 


Bekijk de dienstregeling voor Lijn T2 hier

In de Vrerenstraat is er een nieuwe halte, deze heet Vreren - School. En in Herstappe krijgt een halte een nieuwe naam. Herstappe - Kerk wordt Herstappe - Dorp. 


Bekijk de dienstregeling voor Lijn T3 hier