Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu
Gratis

Begin je feestje dit jaar al op bus of tram

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

In Oost-Vlaanderen reis je gratis met de feestbussen dankzij de tussenkomst van de Provincie. Tijdens oudejaarsnacht kan je in onze provincie gebruik maken van 35 extra feestbussen:

 • In de regio Gent rijden 17 feestlijnen. Alle feestbussen komen samen aan Gent-Zuid. Daar kun je overstappen op een andere feestbus.
 • In de regio Waasland rijden 10 feestlijnen. Overstappen op een andere feestbus is mogelijk aan de halte Sint-Niklaas Markt en aan de halte Sint-Niklaas Station.
 • In de regio Dender rijden er 8 feestlijnen. Overstappen op een andere feestbus is mogelijk aan het knooppunt Aalst Station.
In de stad Gent rijdt bovendien ook het gewone nachtnet zoals op andere dagen. Opgelet, een rit op het nachtnet is niet gratis (zie hieronder).
<Voeg knoppen toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Hoeveel kost mijn rit tijdens oudejaarsnacht?

 • Op de feestbussen (met een F-nummer) reis je helemaal gratis.
 • Alle andere lijnen in Oost-Vlaanderen zijn betalend. Dit geldt ook voor het gewone nachtnet in Gent. Je kan gebruik maken van een speciaal SMS ticket of oudejaarsnachtbiljet. Voor maar 3 euro reis je heen en terug. 
  • Zowel het speciale SMS-ticket als het oudejaarsnachtbiljet kan je gebruiken vanaf 31 december om 18 uur tot 1 januari middernacht.
  • Voor het SMS-ticket stuur je 'Event' naar 4884. Vervolgens krijg je een antwoord dat geldt als biljet. (3 euro + 0,15 euro operatorkost)
  • Het oudejaarsnacht koop je vanaf 18 december in de grote verkoopautomaten en Lijnwinkels.
  • Ook de andere vervoerbewijzen (Lijnkaarten, abonnementen etc.) zijn geldig.
<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Ga met een feestbus van De Lijn naar je oudejaarsparty

Sommige organisatoren schenken enkele toegangskaarten weg voor hun evenement op hun website of Facebookpagina, of via wedstrijdvragen vermeld in de folder (te vinden op de voertuigen en Lijnwinkels in Oost-Vlaanderen).

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>

Partners