Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu

Nieuws

23 maart 2017

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Door de herstellingswerken aan de brug van de Turnhoutsebaan over de Ring in Borgerhout volgt tram 10 een omleiding via Deurne Zuid. Ook het traject van buslijn 19 en de snelbusdiensten naar de Kempen werd aangepast.

Het autoverkeer wordt vanaf maart gedurende minstens 6 maanden omgeleid. Om de hinder te beperken vinden deze werken gelijktijdig plaats met de aanleg van de open tramhelling op het Foorplein.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Omleidingen tram 10 & buslijn 19

  • Tram 10 kan 6 maanden geen gebruik maken van de brug over de Ring. Tussen de Ruggeveldlaan in Deurne en De Roma in Borgerhout rijdt tram 10 om via Ruggeveldlaan, Herentalsebaan en Stenenbrug.
  • Buslijnen 410, 411, 412 en 414 blijven hun normale reisweg volgen via de Turnhoutsebaan door Deurne Dorp. Er worden op de drukste momenten extra bussen ingezet op deze lijnen.
  • Buslijn 19 rijdt sinds 15 maart niet meer naar de Turnhoutsepoort via Deurne Dorp. De dienstregeling van deze lijn raakte te zwaar verstoord door de verkeersdrukte als gevolg van de werken. Wie naar de binnenstad wil reizen kan aan het Sportpaleis in de metro overstappen op tram 2, 3 of 6, of op de Schijnpoortweg bus 23 nemen die via de Pothoekstraat en Kerkstraat naar het Koningin Astridplein rijdt. Bus 19 rijdt naar Silsburg via de August Van De Wielelei en Autolei. 

De haltes Hof Ter Lo worden niet bediend. Richting Centraal Station wordt een tijdelijke halte voorzien, 50 meter voorbij de huidige halte (aan de kant van de spoorwegberm). Richting Deurne is het niet mogelijk een halte te plaatsen. 

omleidingen-Deurne-dorp-20170225-20170531

<Voeg downloadbare bestanden toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Tram 10 in de metro

Vanaf 3 juni 2017 rijdt tramlijn 10 ondergronds. Voorlopig wordt dan nog steeds het traject via Ruggeveldlaan en Herentalsebaan gevolgd. Daar rijdt tram 10 vanaf dan de metro in. Via stations Zegel en Astrid (Centraal Station) rijdt tram 10 naar de Zuiderleien en verder via het Zuidstation naar het Schoonselhof.

omleidingen-Deurne-dorp-20170601

<Voeg downloadbare bestanden toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Omleiding sneldiensten richting Kempen

De snelbussen 415, 416 en 417 naar Turnhout en 418, 427 en 429 naar Herentals worden omgeleid in Antwerpen. Ze verlaten de stad via de Plantin en Moretuslei in plaats van via de Turnhoutsebaan. Richting Antwerpen volgen de snelbussen wel de gewone reisweg via de Turnhoutsebaan.

Hinder beperken

Door de werken aan de Turnhoutsepoort en de Stenenbrug verloopt het verkeer op de Turnhoutsebaan in Borgerhout erg moeizaam. Met de omleiding proberen we de vertragingen voor de sneldiensten zoveel mogelijk te beperken. De bussen bereiken de Plantin en Moretuslei via de Quellinstraat, Quinten Matsijslei en Loosplaats. Aan het einde van de Plantin en Moretuslei rijden ze de Ring op aan de oprit Borgerhout, en zo verder naar de E313 richting Turnhout of Herentals.

Turnhoutsepoort omleiding sneldiensten

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>

Twitter

Ons socialmediateam staat elke werkdag voor u klaar van 7-19 uur.

Facebook

Nuttige info en leuke verhalen van voor en achter de schermen.