Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu

Nieuws

25 juni 2020

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

De Lijn moderniseert en vergroent, en daar horen de kartonnen vervoerbewijzen met magneetstrip niet langer bij. Ook de ontwaardingstoestellen zijn verouderd. Daarom worden beiden vanaf 1 juli 2020 niet langer gebruikt. De toestellen worden verwijderd op alle bussen en trams. 

Met een tijdelijke uitzondering voor de Kusttram. Daar blijven de magneetkaarten en ontwaardingstoestellen nog in gebruik tot 30 september 2020.

Wie nog over magneetkaarten beschikt, kan die omruilen tot 30 september 2020 in de Lijnwinkels, voorverkooppunten én online. Er wordt geen geld terugbetaald.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Cash komt niet terug op tram en bus

Ook cash betalen op trams en bussen is al enige tijd niet meer mogelijk. Aanvankelijk was de stopzetting van cash op de voertuigen gepland voor later op het jaar, maar door de corona-epidemie kwam deze maatregel er eerder. Het is al sinds maart niet meer mogelijk om met cash geld te betalen op de bussen en trams.  

Ondanks het verdwijnen van cash betalen en de magneetkaart is er alleszins geen gebrek aan keuzemogelijkheden om een vervoerbewijs te kopen. 

<Voeg downloadbare bestanden toe>