Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu

Nieuws

22 juli 2020

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Door werken aan het tramnet rijdt tramlijn 1 Gent Flanders Expo - Evergem Brielken van maandag 3 augustus tot en met zondag 16 augustus volgens een aangepaste dienstregeling.

Tijdens de periode van de werken zal tramlijn 1 enkel rijden tussen Gent Nieuwevaartbrug en Flanders Expo. Op het afgeschafte deel van het traject zullen er pendelbussen rijden.

Je kunt overstappen van de tram op de pendelbus (en omgekeerd) aan de haltes Gent - Nieuwevaartbrug (gelegen aan Desmetbrug), Witte Kaproenenplein en aan de tijdelijke halte Rabot. Aangezien de bus in een lusvorm rijdt, moet je om over te stappen aan deze haltes richting stad gaan staan. Daar kan je in beide richtingen overstappen.

Onderstaande haltes op het niet- gereden traject van tramlijn 1, worden bediend door de pendelbussen:

  • Gent – Guislainstraat, Hortensiastraat, Van Beverenplein, Poperingestraat.
  • Wondelgem – Kolegemstraat, Roodborstjesstraat, Botestraat, Langeveld, Hoevestraat, Vroonstallestraat, Industrieweg, Heinakker
  • Evergem – Spoorwegstraat, Brielken

De pendelbussen kunnen echter niet alle afgeschafte haltes op hun oorspronkelijke locatie bedienen. Sommige haltes liggen wat verder dan de oorspronkelijke halte. Bekijk dus aandachtig het plannetje hieronder of aan de niet-bediende haltes om te weten waar de pendelbussen precies stoppen.

De dienstregeling van tramlijn 1 en van de pendelbussen, kan je bekijken in onze routeplanner.

Let wel! Op zondag is er een alternatieve reisweg voor de pendelbus ter hoogte van de markt op het Van Beverenplein (zie plannetje).

<Voeg downloadbare bestanden toe>