Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu

Vlaams Tram- en Autobusmuseum

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Momenteel wordt het dak van het museum gerestaureerd. De werken lopen langer uit dan voorzien. We verwachten dat het gebouw klaar zal zijn midden 2018, en dat het museum weer kan openen bij het begin van het seizoen 2019.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Een geklasseerde tramloods uit 1912 herbergt meer dan 55 voertuigen van 1873 tot nu: de eerste elektrische tram van Antwerpen (1899), de stoomtram, de laatste gyrobus (autobus aangedreven met een vliegwiel) ter wereld en nog veel meer. In het VlaTAM reis je terug in de tijd. 

Ben je geboeid door trams en bussen? Kom dan eens langs in het Vlaams Tram- en Autobusmuseum (VlaTAM). Daar kun je herinneringen ophalen over de bussen en trams uit zowel ver vervlogen tijden als het recente verleden. 

Zoek je bijkomende informatie over de geschiedenis van het openbaar vervoer? Wij hebben een documentatiecentrum en archief over het openbaar vervoerverleden van Vlaanderen. Dit is op aanvraag toegankelijk voor historici, heemkundige kringen en iedereen die na gemotiveerd verzoek informatie wenst te ontvangen voor historisch, educatief of sociaal gericht onderzoek.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>

Een oldtimer huren

Wilt u voor een speciaal evenement (verjaardag, huwelijk, personeelsfeest, …) een unieke tram huren?

Kies een andere box: Klik hier