Toon menu

Waarom komt basisbereikbaarheid er?

Afbeelding aanpassen: Klik hier
Voer een knop toe: Klik hier
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

In de eerste plaats gaat basisbereikbaarheid natuurlijk om jou en om alle gebruikers van het openbaar vervoer. Met dit initiatief van de Vlaamse overheid willen we ervoor zorgen dat jullie vlot en comfortabel kunnen reizen.

Daarnaast zullen we dankzij basisbereikbaarheid onze voertuigen en onze (financiële) middelen efficiënter kunnen inzetten. Door het openbaar vervoer beter af te stemmen op de vraag van onze reizigers, zullen we onze krachten bundelen op die plaatsen waar je ons het meeste nodig hebt.

Als basisbereikbaarheid op kruissnelheid komt, verwachten we een stijging van het aantal reizigers: +7 % voor heel Vlaanderen, en zelfs +15 % in sommige steden. Zo zal het openbaar vervoer een serieuze bijdrage leveren aan een milieuvriendelijker, leefbaarder en veiliger Vlaanderen.

Nog meer weten? Dat kan via de website van Basisbereikbaarheid

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>

Meer info

Vervoerregio’s: steden en gemeenten krijgen meer inspraak

Het openbaar vervoer écht afstemmen op de vraag? Dat kan alleen als we heel dicht bij de reizigers staan. Daarom is Vlaanderen ingedeeld in 15 vervoerregio’s.

Mobiliteitscentrale voor vervoer op maat

Voor reizigers die specifieke noden hebben of in zeer landelijke gebieden wonen, komt er vervoer op maat. Dat zal georganiseerd worden door de Mobiliteitscentrale.

Hoppin: alle mobiliteitsoplossingen komen samen

Alle verschillende vervoermiddelen combineren, hoe zal je dat in de praktijk het beste kunnen doen? Via Hoppin.