Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu

Ruil je vervoerbewijs op magneetkaart om

Afbeelding aanpassen: Klik hier
Voer een knop toe: Klik hier
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Vanaf 1 juli 2020 nemen we afscheid van de ontwaardingstoestellen op onze bussen en trams. Ze zijn verouderd, net als de magneetkaarten die erbij hoorden. Alleen de Kusttram vormt de uitzondering, tot 30 september 2020 kan je hier wel nog met dit vervoerbewijs betalen. 

Ruil daarom snel het saldo van je vervoerbewijs op magneetkaart om. De actie loopt tot 30 september 2020.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>

Hoe ruil ik om?

Online tool

Omruilen Lijnkaart naar sms-tickets*
Maak 2 foto's van je Lijnkaart**  
Saldo moet duidelijk zichtbaar zijn

De Lijnwinkel

Omruilen als korting op je vervoerbewijs op elektronische kaart (ticket, Lijnkaart 10 ritten, dagpas)   
Ook als saldo niet meer leesbaar is

Andere verkooppunten

Omruilen als korting op je Lijnkaart 10 ritten   
Met of zonder gemeentekorting 
Saldo moet duidelijk zichtbaar zijn 

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

*Let op: Per gedeeltelijk (on)gebruikte Lijnkaart (magneetkaart) krijg je een gratis extra sms-ticket. Je betaalt per sms-ticket een operatorkost van 0,15 cent. Je sms-ticket wordt gekoppeld aan je gsm-nummer. Check dus zeker op voorhand of je een passend gsm-abonnement hebt. Is dit niet het geval? Contacteer dan je provider.

**Let op: De eerste foto is de kaart in zijn originele staat. Zorg dat het saldo duidelijk leesbaar is. De tweede foto is je doorgeknipte kaart. Hier moet het kaartnummer duidelijk leesbaar zijn.

Omruilen kan via de online tool, Lijnwinkel of verkooppunt

Je krijgt géén geld terugbetaald maar kan wel meerdere kaarten omruilen. Het totaalbedrag van het saldo mag niet hoger zijn dan de aankoopprijs van je nieuwe vervoerbewijs op elektronische kaart.

Online tool 

Hier kan je Lijnkaarten omruilen naar sms-tickets.

  • Via deze tool kunnen alleen Lijnkaarten, met een oorspronkelijke aankoopprijs van 16 euro, omgeruild worden.
  • Er is wel een limiet: maximum 10 ritten en 16 euro per gsm-nummer
  • Heb je een ander vervoerbewijs op magneetkaart zoals vb. biljet of dagpas? Staat er een andere aankoopprijs op je Lijnkaart? Of wil je omruilen voor een hoger bedrag dan 16 euro? Ga dan naar een Lijnwinkel of ander verkooppunt.
  • Het saldo moet nog duidelijk zichtbaar zijn.
  • Er zijn 2 foto's nodig. De eerste foto is de kaart in zijn originele staat. Zorg dat het saldo duidelijk leesbaar is. De tweede foto is je doorgeknipte kaart. Hier moet het kaartnummer duidelijk leesbaar zijn.
  • Per gedeeltelijk (on)gebruikte Lijnkaart (magneetkaart) krijg je een gratis extra sms-ticket. Je betaalt per sms-ticket een operatorkost van 0,15 cent. Je sms-ticket wordt gekoppeld aan je gsm-nummer. Check dus zeker op voorhand of je een passend gsm-abonnement hebt. Is dit niet het geval? Contacteer dan je provider.

Lijnwinkel

Hier kan je het saldo van je magneetkaart omruilen voor een korting. Deze gebruik je voor de aankoop van je vervoerbewijs op elektronische kaart (ticket, Lijnkaart 10 ritten, dagpas).

Voor het inruilen van magneetkaarten is er in Lijnwinkels geen limiet. Is het saldo op je magneetkaart niet goed leesbaar? Geen probleem, onze medewerkers in de Lijnwinkel helpen je graag verder.

Speciaal voor de omruilactie doen onze Mobiele Lijnwinkels deze zomer enkele nieuwe locaties aan.

Andere verkooppunten

In een verkooppunt krijg je het saldo van je magneetkaart als een korting. Deze gebruik je voor de aankoop van je Lijnkaart 10 ritten op elektronische kaart. Het maakt niet uit of er sprake is van een gemeentekorting. Voor het inruilen van magneetkaarten is er in de verkooppunten geen limiet.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>

Extra info

Elektronische kaart

Drager van je vervoerbewijs  
Makkelijk in gebruik  
Scan bij elke op- en overstap