Toon menu

Ruil je vervoerbewijs op magneetkaart om

Afbeelding aanpassen: Klik hier
Voer een knop toe: Klik hier
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Vanaf 1 oktober behoren de ontwaardingstoestellen en de bijhorende vervoerbewijzen op magneetkaart op al onze voertuigen voorgoed tot het verleden. Ruil daarom nog snel je vervoerbewijs op magneetkaart om.

De actie verlengen we tot en met 30 juni 2021. Omruilen kan vanaf 1 oktober enkel nog via de online tool of in de Lijnwinkel.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>

Hoe ruil ik om?

Online tool

Omruilen Lijnkaart naar sms-tickets*
Maak 2 foto's van je Lijnkaart**  
Saldo moet duidelijk zichtbaar zijn

De Lijnwinkel

Omruilen als korting op je vervoerbewijs op elektronische kaart (ticket, Lijnkaart 10 ritten, dagpas)   
Ook als saldo niet meer leesbaar is

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

*Let op: Per gedeeltelijk (on)gebruikte Lijnkaart (magneetkaart) krijg je een gratis extra sms-ticket. Je betaalt per sms-ticket een operatorkost van 0,15 cent. Je sms-ticket wordt gekoppeld aan je gsm-nummer. Check dus zeker op voorhand of je een passend gsm-abonnement hebt. Is dit niet het geval? Contacteer dan je provider.

**Let op: De eerste foto is de kaart in zijn originele staat. Zorg dat het saldo duidelijk leesbaar is. De tweede foto is je doorgeknipte kaart. Hier moet het kaartnummer duidelijk leesbaar zijn.

Omruilen kan nog via de online tool en Lijnwinkel

Je krijgt géén geld terugbetaald maar kan wel meerdere kaarten omruilen. Het totaalbedrag van het saldo mag niet hoger zijn dan de aankoopprijs van je nieuwe vervoerbewijs op elektronische kaart.

Online tool 

Hier kan je Lijnkaarten omruilen naar sms-tickets.

  • Via deze tool kunnen alleen Lijnkaarten, met een oorspronkelijke aankoopprijs van 16 euro, omgeruild worden.
  • Er is wel een limiet: maximum 10 ritten en 16 euro per gsm-nummer
  • Heb je een ander vervoerbewijs op magneetkaart zoals vb. biljet of dagpas? Staat er een andere aankoopprijs op je Lijnkaart? Of wil je omruilen voor een hoger bedrag dan 16 euro? Ga dan naar een Lijnwinkel of ander verkooppunt.
  • Het saldo moet nog duidelijk zichtbaar zijn.
  • Er zijn 2 foto's nodig. De eerste foto is de kaart in zijn originele staat. Zorg dat het saldo duidelijk leesbaar is. De tweede foto is je doorgeknipte kaart. Hier moet het kaartnummer duidelijk leesbaar zijn.
  • Per gedeeltelijk (on)gebruikte Lijnkaart (magneetkaart) krijg je een gratis extra sms-ticket. Je betaalt per sms-ticket een operatorkost van 0,15 cent. Je sms-ticket wordt gekoppeld aan je gsm-nummer. Check dus zeker op voorhand of je een passend gsm-abonnement hebt. Is dit niet het geval? Contacteer dan je provider.

Lijnwinkel

Hier kan je het saldo van je magneetkaart omruilen voor een korting. Deze gebruik je voor de aankoop van je vervoerbewijs op elektronische kaart (ticket, Lijnkaart 10 ritten, dagpas).

Voor het inruilen van magneetkaarten is er in Lijnwinkels geen limiet. Is het saldo op je magneetkaart niet goed leesbaar? Geen probleem, onze medewerkers in de Lijnwinkel helpen je graag verder.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>

Extra info

Elektronische kaart

Drager van je vervoerbewijs  
Makkelijk in gebruik  
Scan bij elke op- en overstap