Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu
Op 1 Lijn : lokale besturen en De Lijn, partners in duurzame mobiliteit.

Campagne Op 1 Lijn

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Gemeenten willen vlot bereikbaar, veilig, leefbaar en groen zijn. Goed openbaar vervoer helpt die doelen realiseren. Het doet de verkeersdrukte dalen en biedt mensen een alternatief voor de wagen. Een nauwe samenwerking tussen de gemeenten en De Lijn is daarom cruciaal. De communicatiecampagne Op 1 Lijn zet die samenwerking in de kijker.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Wat doet Op 1 Lijn voor steden en gemeenten?

Op 1 Lijn wil de communicatie en samenwerking tussen de gemeenten en De Lijn stimuleren. De campagne heeft drie grote doelen:

  • gemeenten snel en correct informeren: over de dienstverlening, beleidsbeslissingen, nakende veranderingen …;
  • gemeenten betrouwbaar advies verlenen;
  • samen met de gemeenten oplossingen ontwikkelen voor een vlot, klantvriendelijk en succesvol openbaar vervoer.

Op 1 Lijn is opgebouwd rond zeven pijlers: vlotte doorstroming, derde-betalersystemen, comfortabele halteaccommodatie, informatie over openbaar vervoer, een aanbod op maat, veiligheid en toegankelijkheid

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Waar vindt u Op 1 Lijn?

Magazine

Het bekendste informatiekanaal van Op 1 Lijn is het magazine. Vier keer per jaar krijgen 10.000 beleidsmakers een gratis exemplaar in de bus: gemeentelijke, provinciale en gewestelijke politici, technische diensten, studiebureaus … Elke editie richt de spotlights op één hoofdthema, dat uitgebreid aan bod komt. Daarnaast is er ruimte voor boeiende reportages, prachtige foto’s, korte nieuwtjes, actuele discussies … U kunt u gratis op het Op 1 Lijn-magazine abonneren.

E-zine

De digitale nieuwsbrief van Op 1 Lijn wordt tien keer per jaar verstuurd naar burgemeesters, schepenen van Mobiliteit, informatieambtenaren, mobiliteitsambtenaren … Het e-zine bevat maximaal zes korte berichten over het reilen en zeilen bij De Lijn. Zo kunnen we kort op de bal communiceren over goede praktijkvoorbeelden, projecten en realisaties die betrekking hebben op de zeven pijlers van Op 1 Lijn. U kunt u gratis op het e-zine abonneren.

Website 

Op de website van Op 1 Lijn vind je alle informatie over de doelen van de campagne, de zeven pijlers, de belangrijkste artikels uit het Op 1 Lijn-magazine en het e-zine, recente nieuwsberichten, aanvullende artikels en een omvangrijk archief (overzicht van alle nummers van het Op 1 Lijn-magazine en het Op 1 Lijn-e-zine). 

Lokale aanspreekpunten De Lijn

Lokale besturen kunnen uiteraard ook steeds terecht bij hun lokale aanspreekpunten van De Lijn. Wilt u graag meer informatie over onze derde-betalersystemen, halteaccommodatie, folderdisplays, evenementenvervoer …, contacteer dan de relatiebeheerder van De Lijn in uw provincie . Zoekt u een specifieke contactpersoon voor een bepaald onderwerp, raadpleeg dan ons ‘Wie is wie?’-boekje.

<Voeg knoppen toe>