Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu

Informatie over openbaar vervoer

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Steden en gemeenten zijn belangrijke partners in het verspreiden van informatie over het openbaar vervoer. Inwoners en reizigers willen informatie over het aanbod van De Lijn in hun stad of gemeente, de trajecten van bussen en trams en de dienstregelingen. 

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Wat kunt u doen als lokale overheid?

Informatie verspreiden 

De Lijn kan aan uw stad of gemeente informatie op maat verschaffen over bijvoorbeeld dienstregelingen, prijzen en vervoerbewijzen, derde-betalersystemen … Die informatie kunt u vervolgens verspreiden via diverse kanalen: het gemeentelijk infoblad, de gemeentewebsite, de regionale pers, bewonersbrieven, infodagen en zo meer.

De Lijn stelt ook folderdisplays ter beschikking met informatie over De Lijn, zoals de tarievenfolder, dienstregelingsfolders, een gids voor de reiziger … De displays worden geplaatst in gemeentehuizen en openbare gebouwen zoals een bibliotheek, een cultureel centrum of een ziekenhuis. Ze blijven wel eigendom van De Lijn. Naast de traditionele grote vloerdisplay is er ook een kleinere toonbankdisplay beschikbaar. 

Hebt u interesse in een vloer- of toonbankdisplay? Contacteer dan dienstverkoop@delijn.be. Meer informatie over de displays vindt u in het Op 1 Lijn-magazine nr. 89 op pagina 10. 

Op 1 Lijn-magazine nr. 89 (3,49 MB) PDF

<Voeg downloadbaar bestand toe>

<Voeg knoppen toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Het openbaar vervoer promoten

Maak uw inwoners duidelijk dat hun stad of gemeente een doordacht openbaarvervoerbeleid voert. Laat bijvoorbeeld een infobus van De Lijn postvatten op de wekelijkse markt als u een derde-betalersysteem invoert, of organiseer een inhuldiging van een nieuw schuilhuisje. De Lijn helpt u graag bij de voorbereiding van zulke acties.

Een aanbod op maat aanvragen

Wilt u als stad of gemeente een specifiek bus- of tramaanbod (bijvoorbeeld marktbussen, winkelbussen …) bovenop de bestaande dienstverlening? Contacteer dan De Lijn in uw provincie voor meer informatie. 

Acties tegen zwartrijden aankondigen

Om het probleem van zwartrijden terug te dringen heeft De Lijn het aantal controles sterk opgedreven. Een aantal van die controles worden ook aangekondigd. Zulke aankondigingen kunt u (in pdf-formaat) overnemen in gemeentelijke publicaties en/of op de website. Uiteraard gebeuren er ook nog onaangekondigde controles.

Hieronder een recent overzicht van de aangekondigde controles tegen zwartrijden:

<Voeg knoppen toe>