Toon menu

Omschrijving instructiefilmpje MOBIB

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Het eerste beeld toont in het groot de MOBIB kaart. Een bus rijdt langs in de achtergrond.  

Er staat een rij mensen te wachten aan de halte. Ze halen hun MOBIB-kaarten boven. De bus komt aan en iedereen stapt op.
Wij zien de ontwaardingsmachine en waar het kaartje moet komen. De eerste klant benadert de machine.
Wij tonen eerst de juiste manier. De kaart wordt een korte tijd (anderhalve seconde), stil en stabiel dichtbij en vóór de lezer gehouden. In die tijd loopt kort een zandlopertje door. 

Na die seconde verschijnt het groene V-tje op het scherm en de zandloper verdwijnt. Deze klant wandelt verder.  

Een puber komt daarna. Hij illustreert de verkeerde manieren. De puber blijft te ver van de machine staan. De puber houdt de kaart te ver van de lezer. Er gebeurt niets. De puber houdt nu de kaart voor het verkeerde deel van de machine. Een ouder vrouwtje tikt op de schouder van de puber, zij zal het even voordoen. Zij beweegt de kaart mooi tot op de juiste plaats. Ze houdt de kaart stil op de juiste afstand. Het zandlopertje verschijnt heel kort. Vervolgens verschijnt het vinkje. De puber heeft het begrepen en doet het ook op de juiste manier.  

De passagiers zitten neer in de rijdende bus. De controleur verschijnt. Iedereen haalt de kaart boven. Een klant overhandigt de kaart aan de controleur. De controleur houdt de kaart voor de controlemachine. De bus rijdt rustig verder en verdwijnt.  

Wij hernemen nog één keer de kaart die op de juiste manier voor de lezer wordt gehouden. Telt af op één, twee, drie en de vink verschijnt. 

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>