Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu

Gent

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Gratis vervoer voor 6 tot en met 14-jarigen

Jongeren van 6 tot en met 14 jaar die in Gent wonen, reizen dankzij de stad gratis op het hele net van De Lijn. Sinds 2018 leveren we deze abonnementen op een MOBIB-kaart. Deze MOBIB-kaart is gratis (normale waarde 5€) en 5 jaar geldig. 

Heb je een geldige MOBIB-kaart en ben je tussen de 6 tot 14 jaar oud, dan zal je abonnement van op afstand worden opgeladen op de MOBIB-kaart in je bezit.

Heb je vandaag pas recht op een gratis abonnement omdat je nieuwe inwoner bent in Gent of omdat je 6 bent geworden, dan ontvang je van De Lijn een brief met het verzoek je online aan te melden op de website of wat je moet doen indien het voor jou niet mogelijk is online te registreren.

De MOBIB-kaart wordt gepersonaliseerd met een foto:

  • Deze foto halen we op uit het Rijksregister indien die daar beschikbaar is. Vrij snel ontvang je dan je gepersonaliseerde MOBIB-kaart met daarop je gratis abonnement.
  • Is er geen foto beschikbaar in het Rijksregister dan kan je die online meesturen of je bezorgt die via de lijnwinkel. In de lijnwinkel aan Gent Zuid kan je een foto laten maken. Binnen de 2 weken nadat jij je foto hebt bezorgd ontvang je jouw MOBIB-kaart met daarop je abonnement.

Heb je geen MOBIB-kaart, noch een vraag om een foto ontvangen of is het abonnement niet opgeladen op de MOBIB-kaart die in je bezit is? Ga dan even langs de lijnwinkel aan Gent Zuid. Zij helpen je graag verder.

Of je abonnement is opgeladen kan je checken op het voertuig door aan het ontwaardingsapparaat de informatieknop in te toetsen.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Nachtvervoer

Elke dag van de week geraakt u ook nog 's avonds laat thuis met onze bussen. Meer informatie over het Gentse nachtnet vindt u hier.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>