Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu

Buzzy Pazz

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

aa

De Buzzy Pazz is een abonnement voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 24 jaar. Met een Buzzy Pazz mag u onbeperkt reizen op alle geregeld vervoer van De Lijn, behalve op de Limburgse snellijnen.

GeldigheidsperiodePrijs 6-11 jaarPrijs 12-24 jaar
1 maand/€ 31,00
3 maanden/€ 77,00
12 maanden€ 52,00€ 204,00
<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Hoe aankopen of verlengen?

Voor u een Buzzy Pazz aankoopt of verlengt, kijk na of u recht hebt op korting

 • Van bij u thuis:
  • Online : Om uw abonnement online te kopen of te verlengen, hebt u een elektronische identiteitskaart (eID) en een e-IDkaartlezer nodig. Betalen kan met een kredietkaart, via Bancontact of pc-banking. Na zeven dagen vindt u uw abonnement in de brievenbus. Via onze online tool wordt ook automatisch uw potentiële gezinskorting of derde-betalerskorting voor u berekend. Zo krijgt u zonder opzoekingswerk de voordeligste prijs en hoeft u ons geen kopie van uw identiteitskaart of  attest van gezinssamenstelling te bezorgen. 

  • Schriftelijk: U kunt een nieuw abonnement ook schriftelijk aanvragen bij de dienst Abonnementen van De Lijn. Hiervoor moet u minstens twee weken vóór de aanvangsdatum een kopie van uw identiteitskaart en een ingevuld aanvraagformulier Buzzy Pazz per post of mail aan de dienst Abonnementen bezorgen.
   Als u meerdere Buzzy Pazzen met gezinskorting wilt kopen, is ook een recent attest van gezinssamenstelling nodig. Dat kan u afhalen op de dienst Bevolking van uw gemeente. Belangrijk is dat het een geldig attest van de gezinssamenstelling is, dus met een stempel van de gemeente erop. Binnen de zeven dagen na het indienen van uw aanvraag, ontvangt u thuis een overschrijvingsformulier. Na overschrijving van het verschuldigde bedrag wordt het abonnement binnen de zeven dagen opgestuurd.

  • Betaling via bank: Als u abonnee bent, sturen we ongeveer een maand voor de vervaldag van uw abonnement een brief voor de verlenging. Als De Lijn u al een overschrijvingsformulier heeft toegestuurd, volstaat de betaling om uw huidig abonnement te verlengen. Geniet u van een derde-betalersysteem waarbij de stad of gemeente een deel van uw abonnement betaalt, dan wordt de korting meteen op de overschrijving verrekend. Na registratie van uw betaling, krijgt u binnen de zeven dagen uw nieuw abonnement toegestuurd. Indien u de aanvangsdatum of de geldigheidsperiode van uw abonnement wilt wijzigen, neem dan, vóór uw de betaling uitvoert, contact op met de dienst Abonnementen.
 • In de Lijnwinkel:
  U toont uw identiteitskaart, betaalt en neemt uw abonnement meteen mee. Voor kinderen onder de twaalf jaar die nog geen identiteitskaart hebben, toont u een kids ID, SIS kaart of een strookje van de mutualiteit. Om tijd te winnen, kunt u reeds het aanvraagformulier Buzzy Pazz downloaden. Om meerdere Buzzy Pazzen met gezinskorting   aan te kopen moet u ook een recent attest van gezinssamenstelling (maximum 3 maanden) kunnen voorleggen.

Aanvraagformulier Buzzy Pazz (88 KB) PDF

<Voeg downloadbaar bestand toe>

<Voeg knoppen toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Opgelet: de startdatum van uw abonnement kunt u steeds vrij kiezen. Koopt u een nieuw abonnement, dan mag de startdatum tot maximaal 100 dagen in de toekomst liggen. U hoeft dus niet tot het laatste moment te wachten om uw abonnement te kopen.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>
Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

Hoe te gebruiken?

Telkens u opstapt, toont u het abonnement aan de chauffeur. 

 • De Buzzy Pazz is een vervoerbewijs op naam en is dus strikt persoonlijk: alleen de houder mag het gebruiken.
 • Bij een controle moet u altijd uw Buzzy Pazz en uw identiteitskaart kunnen tonen. Om de controle mogelijk te maken, mag u de Buzzy Pazz niet plastificeren. In onze Lijnwinkels kunt u gratis een beschermhoesje voor uw abonnement krijgen.

Bestelt u een jaarabonnement via de online tool, dan ontvangt u het abonnement op een MOBIB-kaart. In dat geval registreert u de kaart bij iedere opstap.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>