Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu

null

Timing

ma 01 jan 2007 di 01 dec 2026

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Het station Gent-Sint-Pieters is gebouwd aan de vooravond van de Wereldtentoonstelling van 1913. Het werd de motor voor de ontwikkeling van een heel nieuw stadsdeel. Ongeveer een eeuw later staan we voor een operatie van dezelfde omvang: het station en zijn omgeving aanpassen aan de behoeften van de 21e eeuw.

Door de uitbreiding van het tramnet naar de deelgemeentes zullen in de toekomst zes tramlijnen halt houden aan het station Gent-Sint-Pieters. De stationsomgeving wordt dus nog belangrijker als knooppunt voor het openbaar vervoer. Tegen 2025 verwachten we met het Pegasusplan 15 miljoen extra reizigers op jaarbasis in de Gentse regio.

Om al die reizigers het nodige comfort te bieden, investeert De Lijn in een gloednieuw en ruim tram- en busstation.
Waar het postgebouw stond, staat nu al het eerste deel van een gloednieuw busstation. Het busstation met 12 perrons zal na voltooiing plaats bieden aan 24 gelede bussen. Het is zo ontworpen dat overstappen op trams en treinen snel en comfortabel kan. Er komt in de toekomst een nieuw tramstation onder de treinsporen.

Meer informatie over het volledige project vind je hier: www.projectgentsintpieters.be

Door de werken gebeuren er af en toe veranderingen aan de perronindeling. Bekijk de meest recente versie van de perronindeling.

<Voeg downloadbare bestanden toe>
<Voeg knoppen toe>

Vragen over deze werf?

om een vraag te stellen aan een werfverantwoordelijke van De Lijn.


Geïmpacteerde lijnen

Facebook

Nuttige info en leuke verhalen van voor en achter de schermen.

Twitter

Ons socialmediateam staat elke werkdag voor u klaar van 7-19 uur.