Cookies op delijn.be
Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om je surfervaring te vergemakkelijken en de website te verbeteren.
Lees meer.
Toon menu

null

Timing

ma 01 jan 2007 di 01 dec 2026

Layout aanpassen:
<Pas uitlijnen afbeelding aan>
<Pas positie afbeelding aan>

<Voeg een paragraaftitel toe>

Het station Gent-Sint-Pieters is gebouwd aan de vooravond van de Wereldtentoonstelling van 1913. Het werd de motor voor de ontwikkeling van een heel nieuw stadsdeel. Ongeveer een eeuw later staan we voor een operatie van dezelfde omvang: het station en zijn omgeving aanpassen aan de behoeften van de 21e eeuw.

Door de uitbreiding van het tramnet naar de deelgemeentes zullen in de toekomst zes tramlijnen halt houden aan het station Gent-Sint-Pieters. De stationsomgeving wordt dus nog belangrijker als knooppunt voor het openbaar vervoer. Tegen 2025 verwachten we met het Pegasusplan 15 miljoen extra reizigers op jaarbasis in de Gentse regio.

Om al die reizigers het nodige comfort te bieden, investeert De Lijn in een gloednieuw en ruim tram- en busstation.
Waar het postgebouw stond, staat nu al het eerste deel van een gloednieuw busstation. Het busstation met 12 perrons zal na voltooiing plaats bieden aan 24 gelede bussen. Het is zo ontworpen dat overstappen op trams en treinen snel en comfortabel kan. Er komt in de toekomst een nieuw tramstation onder de treinsporen.

Meer informatie over het volledige project vind je hier: www.projectgentsintpieters.be

Door de werken gebeuren er af en toe veranderingen aan de perronindeling. Deze wijzigingen vind je altijd hier terug.

De Lijn plant in de periode van 29 augustus 2018 tot 9 november 2018 werken aan de traminfrastructuur op het K. Maria-Hendrikaplein. Tijdens deze werken vervangt De Lijn de tramsporen, de wissels en de wisselsturing. De data zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. 

De werken worden uitgevoerd in 3  fases:

  • voorbereidende werken: van 29 augustus tot en met 31 augustus 2018. Deze werken zijn inmiddels voltooid.
  • Fase 1: van 10 september tot 21 oktober 2018 - eveneens voltooid.
  • Fase 2: van 22 oktober tot 9 november 2018
Fase 2: Bereikbaarheid tijdens de werken met tram en bus
 
De busperrons worden vanaf maandag 22 oktober tijdelijk aangepast.
De werken aan de tramsporen beperken zich vanaf 22 oktober tot het begin van de K. Albertlaan. Een deel van de bussen stopt vanaf dan terug aan hun normaal perron. Er stoppen dan geen bussen meer aan de achterkant van het station. Volgende bussen hebben tot het einde van de werken een aangepaste reisweg en tijdelijk perron:
 
  • Lijn 9 richting Gentbrugge, lijnen 41/43 richting Merelbeke/Bottelare en lijnen 65/67 richting Arteveldepark rijden naar het station via de Sportstraat en de Patijntjesstraat en hebben een tijdelijke halte in de K. Boudewijnstraat
  • Lijn 9 richting Mariakerke, lijnen 41/43 richting Blaarmeersen en lijnen 65/67 richting Ursel/Eeklo stoppen aan perron 19 in de P. Clementinalaan en rijden daarna via de K. Boudewijnstraat, Patijntjesstraat en de Sportstraat naar de K. Albertbrug.
  • Lijnen 14, 15 en 16 hebben een tijdelijke halte in de K. Fabiolalaan.
De trams stoppen vanaf woensdag 24 oktober terug aan hun normaal perron: tram 2 naar Zwijnaarde en tram naar het UZ aan perron 17. Het tijdelijke perron in de P. Clementinalaan wordt dan niet meer bediend.

Bekijk de aangepaste perronindeling Gent Sint-Pieters vanaf 22 oktober PDF

<Voeg downloadbaar bestand toe>

<Voeg knoppen toe>

Vragen over deze werf?

om een vraag te stellen aan een werfverantwoordelijke van De Lijn.


Geïmpacteerde lijnen

Facebook

Nuttige info en leuke verhalen van voor en achter de schermen.

Twitter

Ons socialmediateam staat elke werkdag voor u klaar van 7-19 uur.